image
Sursa foto: Getty Images

Real Madrid, Barcelona și Liverpool, pe urmele “noului Messi”. Prețul: 100 de milioane de euro

Real Madrid, FC Barcelona și Liverpool îl monitorizează atent pe mijlocașul german Florian Wirtz (19 ani), care a fost comparat cu Leo Messi de către antrenorul echipei Bayer Leverkusen, Xabi Alonso.

Florian Wirtz are două goluri și șase pase decisive în 13 meciuri pentru Leverkusen în acest sezon. Mai are contract până în vara anului 2025.

Mijlocașul ofensiv a lipsit de pe teren mai multe luni și a ratat Cupa Mondială din Qatar, din cauza unei accidentări la genunchi.

Reputatul jurnalist italian Fabrizio Romano anunță că este o concurență acerbă pentru transferul lui Florian Wirtz.

Dintre aceste trei echipe, Barcelona s-ar afla în cea mai bună poziție. Gruparea catalană l-ar fi contactat pe tatăl lui Florian Wirtz, pentru a afla cerințele fotbalistului german.

În același timp, antrenorul lui Liverpool, Jurgen Klopp, este un mare admirator al lui Wirtz. “Cormoranii” vor să transfere mijlocași în această vară, având în vedere că vor pleca Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain (liber de contract), Arthur Melo (încheierea împrumutului de la Juventus).

Bayer Leverkusen nu vrea să se despartă de Wirtz pentru mai puțin de 100 de milioane de euro.

Xabi Alonso (41 de ani), antrenorul echipei Bayer Leverkusen, l-a comparat pe Florian Wirtz cu Leo Messi și a explicat de ce îl consideră un “jucător special”.

"Sunt jucători de fotbal buni și jucători speciali. Sunt și jucători care fac lucruri spectaculoase, dar care nu sunt și eficienți. De ce este Messi atât de bun? Pentru că știe cum și când să joace, chiar și cu pase simple.

Nu este întotdeauna vorba despre cea mai spectaculoasă mutare, ci de alegerea cea mai bună, cea mai deșteaptă. Florian știe să facă asta și de aceea e atât de bun", a spus antrenorul de la Bayer Leverkusen.

Bayer Leverkusen a cedat mai mulți jucători ofensivi de clasă mondială în ultimii ani, precum Kai Havertz, Julian Brandt, Hakan Calhanoglu sau Heung-Min Son.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: