image
Sursa foto: Profimedia

Leo Messi, convins de Inter Miami cu un salariu de 3 ori mai mic față de cel de la PSG! Cum a fost posibil

Lionel Messi (35 de ani) a semnat cu Inter Miami, după ce americanii l-au convins să se răzgândească și să refuze variantele Al-Hilal sau Barcelona.

Contrar celor crezute inițial, argentinianul nu a primit un salariu de sute de milioane de euro anual. Messi va câștiga tot o sumă de nouă cifre, însă o mare parte va veni sub formă de sponsorizări din partea unor branduri uriașe.

Potrivit cotidianului spaniol AS, salariul lui Messi la trupa patronată de David Beckham va fi unul în jur de 13 milioane de euro net. Asta deoarece MLS impune ca masa salarială a fiecărui club participant să fie una mult mai mică decât cea a echipelor europene de top.

Noul salariu al lui Messi este de trei ori mai mic decât cel primit la fosta sa echipă, PSG. Campioana Franței îl plătea pe sud-american cu aproximativ 40 de milioane de euro net.

Diferența va fi, însă, asigurată de Apple și Adidas, doi dintre sponsorii principali ai campionatului american. Banii primiți de la cele două branduri uriașe i-ar aduce, combinat cu salariul, un venit anual de aproximativ 500 de milioane de euro.

În plus, potrivit presei americane, Messi ar fi primit și 35% din acțiunile de la Inter Miami, deși clubul încă nu a confirmat acest lucru.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: