image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Neînțelegeri în PSRM din cauza alegerilor pentru funcția de bașcan al Găgăuziei: Bolea a decis să susțină alt candidat

Alegerile din Găgăuzia provoacă neînțelegeri în rândul socialiștilor. În timp ce Comitetul Executiv al PSRM a decis să acorde susținere politică candidatului independent Grigore Uzun la funcția de Bașcan, deputatul Vasile Bolea îl promovează pe deputatul găgăuz Victor Petrov.

PSRM a emis un comunicat de presă prin care îi amintește lui Bolea că formațiunea a decis să susțină alt candidat și îi cere să se conformeze.

„Comitetul Executiv al PSRM a decis să acorde susținere politică candidatului independent Grigore Uzun la funcția de Bașcan al UTA Gagauzia. Decizia Comitetului Executiv a fost aprobată de majoritatea membrilor Consiliului Republican. Susținerea unui alt candidat decât Uzun este decizia unui singur deputat Vasile Bolea, care nu este aprobată de echipă. În aceste condiții, conducerea PSRM îi solicită dl. Vasile Bolea să respecte hotărîrea colegilor”, se spune în comunicat.

De asemenea, Comitetul Executiv va lua decizii în raport cu deputatul Vasile Bolea în conformitate cu statutul Partidului, mai precizează comunicatul.

Alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei vor avea loc pe 30 aprilie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: