image
Sursa foto: Facebook // RTEC

Ombudsmanul Copilului s-a autosesizat în cazul băiatului de 10 ani dat afară de taxatoare pentru că nu cunoaște limba rusă

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului s-a sesizat din oficiu cu privire la cazul băiatului de 10 care a fost agresat de taxatoare într-un troleibuz din capitală. Ombudsmanul Copilului a sesizat Regia Transport Electric Chișinău și a înaintat o solicitare pentru a cerceta toate circumstanțele și acțiunile întreprinse de instituție pentru respectarea și protecția drepturilor copiilor în transportul public, informează Oficiul Avocatului Poporului.

„Anterior, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului a mai fost sesizat cu privire la comportamentul necorespunzător al angajaților Regiei Transport Electric Chișinău față de copii în timpul circulației în transportul public din mun. Chișinău. Ombudsmanul îndeamnă factorii de decizie a instituției vizate să întreprindă toate acțiunile posibile în vederea prevenirii cazurilor de abuz din partea angajaților față de copii”, se arată într-un comunicat emis de Oficiul Avocatului Poporului.

Amintim că, recent, un băiat de 10 ani ar fi fost agresat și dat afară de taxatoare, după ce femeia s-a adresat în limba rusă, iar copilul i-a răspuns că nu cunoaște rusa. Despre aceasta a povestit mama băiatului, într-o postare pe Facebook. Regia Transport Electric a spus că s-a autosesizat referitor la acest incident și a deschis o anchetă internă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: