image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

FOTO: Declarațiile premierului Natalia Gavrilița și ale omologului său român, Nicolae Ciucă după ședința comună a Guvernelor

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, și premierul României, Nicolae Ciucă, susțin o conferință de presă după ședința comună a Guvernelor.

Natalia Gavrilița: „A fost o ședință de lucru, nu doar festivă, ci una cu acțiuni cu impact direct pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului. O semnificație aparte o are decizia de a construi un pod nou peste Prut. Este primul pod nou care va lega malurile Prutului după independență. Unul dintre proiectele majore aprobate este fondul de 100 de milioane de euro, pus la dispoziție sub formă de donație, pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Nu pot trece cu vederea și Acordul privind serviciile de roaming, tarifele pentru care se vor reduce drastic. Doresc să menționez în mod special memorandului privind securitatea energetică. Criza energetică globală, care a afectat și Republica Moldova, a fost o nevoie la care s-au văzut prietenii. Suportul oferit de UE, de țările membre ale UE și în mod special România a fost esențial pentru depășirea momentelor critice prin care am trecut.”

GavrilițaGavrilița

Nicolae Ciucă: „Reuniunea de astăzi ne-a oferit oportunitatea unui dialog de substanță. Am transmis un mesaj ferm și sincer de sprijin în integrarea europeană a Republicii Moldova și pentru procesul de reformă profundă. Declarația comună a președintelui României, Klaus Iohannis, și a președintelui RM, Maia Sandu, a constituit semnalul unui nou început. Dorim să consolidăm evoluțiile pozitive pentru a fructifica integral potențialul uriaș de cooperare existent, mai ales prin investiții românești consistente în R. Moldova. E nevoie de eforturi hotărâte în îmbunătățirea mediului de afaceri și a climatului investițional în Republica Moldova. Guvernul României urmărește cu îngrijorare provocările majore cu care se confruntă Republica Moldova în sectorul energetic. Suntem alături de RM în acest domeniu sensibil, cu implicații semnificative pentru cetățeni.”

CiucăCiucă

Noutăţile partenerilor

comentarii: