image
Sursa foto: Profimedia

Carlos Alcaraz, eliminat în ”sferturi” la Miami! Ibericul nu i-a putut face față lui Grigor Dimitrov

Carlos Alcaraz (20 de ani, 2 ATP) a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami de Grigor Dimitrov (32 de ani).

Bulgarul a reușit să îl elimine pe sportivul din Spania în două seturi, scor 6-2, 6-4.

Alcaraz, principalul favorit al competiţiei, venise la Miami după succesul de la Indian Wells, acolo unde a reuşit să-şi apere titlul câștigat în sezonul trecut.

Ibericul nu a putut face faţă însă jocului deosebit de incisiv etalat încă din debutul meciului de Dimitrov. Totul a durat o oră şi 34 de minute, iar la partidă au fost prezenți oameni celebrii precum Mike Tyson şi Jimmy Butler, anunță Agerpres.

Bulgarul, care luptă pentru al doilea său titlu de categoria Masters 1.000, după cel cucerit la Cincinnati (Ohio) în 2017, îl va înfrunta sâmbătă în semifinale pe germanul Alexander Zverev, numărul 5 mondial şi campionul olimpic en titre.

Zverev a trecut la rândul său, scor 6-3, 7-5, de ungurul Fabian Marozsan (locul 57 ATP), cel care eliminase în tururile precedente doi jucători din Top 10 ATP: danezul Holger Rune şi australianul Alex de Minaur.

Finalist la Miami în 2018, Zverev a comis doar 10 erori neforţate, faţă de 23 ale lui Marozsan, învingându-l pe reprezentantul Ungariei în 97 de minute de joc.

Germanul a cucerit 21 de titluri în circuitul profesionist şi speră să-şi treacă săptămâna aceasta în palmares al şaselea trofeu ATP Masters 1.000 şi primul după cel obţinut în 2021 la Cincinnati.

În cealaltă semifinală de la Miami se vor înfrunta italianul Jannik Sinner şi rusul Daniil Medvedev, într-o reeditare a finalei Openului Australiei, câştigată de Sinner în luna ianuarie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: