image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

MEC: La cursurile de limba română din acest an s-au înscris un număr record de persoane, dublu comparativ cu anul trecut

Circa 5 000 de persoane din cele peste 12 000 care s-au înscris la Programul național de limba română au început deja cursurile. Ceilalți solicitanți vor începe formările în luna iulie și, respectiv, septembrie a acestui an, informează Ministerul Educației și Cercetării.

Cei 5 019 cursanți înscriși la cursuri sunt încadrați în 274 de grupe, fiind instruiți de 229 de formatori. Din numărul total de audienți, 3 533 fac cursurile cu prezență fizică, iar 1 486 – în regim online.

De menționat că la Programul de învățare a limbii române participă și 38 de persoane refugiate din Ucraina.

La sfârșitul programului, participanții vor obține un certificat cu indicarea nivelului de competență lingvistică de cunoaștere a limbii române, în conformitate cu prevederile Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi.

Ținând cont că la ediția din acest an s-au înscris un număr record de persoane, dublu comparativ cu anul trecut, Ministerul Educației și Cercetării a identificat alte peste 120 de cadre didactice care, din 15 aprilie, au început sesiuni de instruire pentru a deveni formatori în cadrul Programului.

Programul național de studiere a limbii române este rezervat adulților care vor să își perfecționeze cunoștințele sau să studieze limba română de la zero. Pentru ediția din anul curent a Programului, Ministerul Educației și Cercetării a alocat 10 milioane de lei. 

Noutăţile partenerilor

comentarii: