image
Sursa foto: jurnal.md

În plină pandemie, Spitalul raional Cimișlia a trimis angajați în concediu forțat, iar altora le-a redus din salariu

Administrația Spitalului raional Cimișlia a trimis în concediu forțat, în plină pandemie, o parte din angajați, la altă parte i-a redus din salariu, iar cei care au rămas la datorie sunt antrenați la confecționarea măștilor de protecție. Despre situația din Cimișlia ne informează o angajată a spitalului, care a solicitat anonimatul. Directorul instituției, Mariana Florea, confirmă parțial starea de lucruri, adăugând că are explicații. Unul dintre argumente ar fi că s-a redus volumul de muncă.

„Noi am trimis o categorie de angajați în concediu ordinar din motivul că multe activități programate au fost sistate. Și cu obligativitatea și disponibilitatea de a reveni în timpul când serviciile vor fi în creștere. Le-am propus și cei care au acceptat să meargă în concediu, au mers în concediu în baza cererilor personale. Salariul de bază al lucrătorilor medicali a rămas intact, doar cei care erau angajați prin cumul au fost lipsiți de salariul de la funcția suplimentară. Dacă era în trei funcții angajat până la moment, una din ele, prin cumul îndeplinită a fost suspendată. Dar salariul de bază nu este afectat la nimeni”, a explicat Mariana Florea, director al spitalului raional Cimișlia.

Iar în ceea ce privește obligativitatea de a confecționa măști de protecție în timpul orelor de serviciu, directorul spitalului de la Cimișlia afirmă că un astfel de lucru este în folosul tuturor.

„Atunci când au scăzut un pic activitățile noastre medicale, în timpul orelor de lucru am putea să le completăm cu confecționarea unor produse care sunt în folosul tuturor. Noi am procurat materialul cu destinație medicală de la cei care ne cos produse și astăzi când nici ei nu dovedesc, noi ne-am propus să procurăm singuri materialul și să confecționăm”, a mai spus directorul spitalului.

Mariana Florea spune că atunci când a luat aceste decizii a ținut cont de recomandările Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale. Potrivit directorului spitalului de la Cimișlia, sunt mulți angajați care așteaptă să plece în concediu, dar nu li se permite, pentru că n-ar avea cine să lucreze. Mariana Florea a promis că toate îndemnizațiile vor fi plătite.

Noutăţile partenerilor

comentarii: