image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

PSRM și PP „Șor” au mărșăluit împreună de 9 mai - Panglica războiului, drapelul URSS și uniforme sovietice // FOTOREPORTAJ

Conducerea și membrii PSRM, alături de reprezentanții Partidului Șor, au participat astăzi la Marșul Memoriei și al „Regimentului Nemuritor”, organizat de așa-numitul comitet național coordonator „Victoria”.

La piept cu panglica bicoloră, interzisă în Republica Moldova pentru că este considera un simbol al războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, simpatizanții celor două partide, dar și ai altor formațiunii care fac parte din așa-numita „mișcare pentru popor” au mărșăluit pe străzile capitalei până la Complexul Memorial „Eternitate.

„9 mai a fost, este și va fi Ziua Victoriei în Moldova. În același timp, este o zi a Păcii. Suntem împotriva războiului, oriunde s-ar întâmpla, pentru că este o tragedie pentru orice popor”, a menționat socialistul Igor Dodon, care a sfidat avertismentul poliției și a purtat panglica negru-oranj. Secretarul executiv PSRM a mai spus că, dacă astăzi cineva va fi amendat pentru panglica Sf. Gheorghe, socialiștii vor contesta acest lucru în instanță..

Partidul Șor a anunțat că marșul de astăzi a fost organizat la inițiativa fugarului Ilan Șor, iar la acțiune au venit „aproximativ 50 de mii de oameni”.„Alte câteva zeci de mii de persoane au fost împiedicați de poliție să ajungă la Chișinău, la indicația Maiei Sandu și a guvernării PAS”, susține Partidul Șor.

Poliția a anunțat că persoanele care vor purta panglica negru-oranj în ziua de 9 mai riscă să plătească amendă între 4 500 și 30 de mii de lei.

marșmarș

marșmarș
marșmarș
marșmarș
marșmarș
marșmarș
marșmarș
marșmarș
marșmarș
marșmarș
marșmarș
marșmarș
marșmarș
marșmarș
marșmarș
marșmarș

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: