image
Sursa foto: Privesc.eu

Andrei Năstase, mesaj către apărătorii drepturilor omului: Când oamenii buni tac și nu se implică, răul devine tot mai mare

„Vă îndemn să participați activ la lupta noastră, la salvarea justiției din ghearele mafioților de la guvernare”. Este mesajul copreședintelui blocului ACUM Platforma DA și PAS, Andrei Năstase, adresat avocaților din Republica Moldova.

„Când oamenii buni tac și nu se implică, răul devine din ce în ce mai mare”, spune liderul Platformei DA.

Publicăm mesajul integral al lui Andrei Năstase adresat avocaților:

Stimați colegi avocați, apărători ai drepturilor omului,

Am decis să mă adresez vouă printr-un mesaj dedicat și fac acest lucru deoarece, așa cum fiecare dintre noi a înțeles foarte bine, justiția din Republica Moldova este captivă unui regim politic opozabil drepturilor și libertăților cetățenilor.

Instanțele de judecată sunt, într-un număr din ce în mai mare, compromise de activitatea unor judecători la rândul lor prizonieri ai politicienilor corupți care conduc țara. Soluțiile și motivările unor judecători sunt de cele mai multe ori arbitrare și nu răspund așteptărilor celor judecați și ale voastre, ca apărători ai drepturilor omului.

Iar acest lucru se întâmplă deoarece litera legii este aplicată discreționar, iar unii sunt mai egali în fața legii decât alții. Așa cum bine se știe, acei “unii” sunt foarte puțini, iar ceilalți sunt cei mulți, poporul.

Atacurile repetate ale regimului oligarhic coordonat de binomul Plahotniuc-Dodon la independența justiției și compromiterea repetată a întregii clase profesionale reprezentată de judecători, procurori și avocați, a șubrezit în profunzimea ei încrederea cetățenilor în capacitatea justiției noastre de a face dreptate.

Justiția, aflată în captivitatea regimului criminal, a invalidat cu cinism votul acordat de oameni primarului ales, iar acest moment este referențial pentru situația periculoasă în care se află astăzi statul de drept.

Fără o justiție liberă, fără procurori independenți și avocați liberi la rândul lor de orice fel de obligații politice sau de altă natură, actul de justiție din Republica Moldova nu va putea să contribuie la însănătoșirea societății noastre și la consolidarea parcursului său european.

Vă îndemn să participați activ la lupta noastră, a celor angajați în lupta împotriva dictaturii politice, oligarhice și mediatice care stăpânește astăzi țara și să contribuiți prin eforturile voastre, prin toate mijloacele legale pe care le avem, la salvarea justiției din ghearele mafioților de la guvernare.

Vă solicit ajutorul în vederea identificării și probării ilegalităților comise de autorităţi și de concurenții electorali cu informarea noastră la rubrica www.acum.md/fraude-electorale. Sesizati, fără ezitare, observatorii naționali și internaționali și media independentă.

Rolul vostru este foarte important în această perioadă decisivă pentru viitorul țării și al oamenilor Moldovei. Asaltul statului hibrid asupra drepturilor și libertăților cetățenilor este unul fără precedent, concertat și extrem de periculos. În aceste zile se va decide, pentru următorii 10-15 ani, viața noastră, a tuturor!

Apărătorii drepturilor omului sunt, în opinia mea, cei obligați, prin natura profesiei lor, să le vorbească oamenilor despre dreptate, stat de drept, justiție independentă, despre corupție și ravagiile pe care aceasta le face, trebuie să se implice în activitatea de monitorizare a alegerilor pentru Parlamentul Republicii Moldova.

Tot avocații au rolul de a elimina din breasla lor impostorii și profitorii care-și bat joc de oameni și nu luptă pentru a li se face acestora dreptate.

Dragi colegi, am certitudinea că mesajul meu va fi primit așa cum l-am gândit. Cu sinceritate și bună credință, cu speranța că vom găsi cu toții resursele să ducem până la capăt lupta cinstită și firească de a face din Moldova țara în care să vrem să trăim.

Știți, la fel de bine că mine, că atunci când oamenii buni tac și nu se implică, răul devine din ce în ce mai mare!

Votăm toți și ne facem singuri dreptate!

Andrei Năstase

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: