image
Sursa foto: jurnal.md

Trei cetățeni, porniți la drum cu permise de conducere cumpărate pe internet; Sunt cercetați pentru uz de fals în acte

Un conațional și doi cetățeni străini au încercat să traverseze frontiera de stat cu acte falsificate. Polițiștii de frontieră au depistat persoanele în ultimele 24 de ore, fiind ridicate de la acestea trei permise de conducere.

La punctul de trecere a frontierei Leușeni - Albița, un tânăr moldovean de 24 de ani care, din spusele sale, intenționa să ajungă în Germania. În cadrul procedurilor de control al actelor de călătorie, polițiștii de frontieră au stabilit că permisul de conducere, pretins a fi eliberat de autoritățile RM, nu corespunde unui document autentic. Ca urmare a verificării minuțioase, a fost confirmată bănuiala angajatului Poliției de Frontieră - permisul prezintă semne de falsificare. În declarații, tânărul nu a ascuns faptul că și-a procurat acest document, oferind 800 de euro unor intermediari.

În punctul de trecere a frontierei Tudora este documentat un șofer din Ucraina de 53 de ani, care a prezentat permisul de conducere falsificat. Actul ar fi fost emis de către autoritățile de competență din țara de baștină. La cele depistate, străinul a mărturisit că ar fi perfectat ilegal permisul de conducere, serviciile l-ar fi costat 9000 de grivne. Cetățeanului i-a fost autorizată trecerea frontierei, doar că în calitate de pasager.

În Aeroportul Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră au identificat pe sensul de ieșire din țară un cetățean al Tadjikistanului de 33 de ani, ce deținea un permis de conducere rusesc cu semne rezonabile de falsificare. Permisul a fost depistat în cadrul controlului de nivelul II, conform analizei de risc. Pe numele străinului au fost inițiate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere și folosire a actelor oficiale false.

Noutăţile partenerilor

comentarii: