image
Sursa foto: jurnal.md

Maia Sandu: RM sprijină pe deplin eforturile comunității internaționale de a preveni escaladarea în Orientul Mijlociu

Republica Moldova condamnă ferm atacul fără precedent al Iranului cu rachete și drone asupra Israelului , a menționat președinta Maia Sandu într-o postare pe platforma X.

„Republica Moldova condamnă ferm atacul fără precedent al Iranului cu rachete și drone asupra Israelului și sprijină pe deplin eforturile comunității internaționale de a preveni escaladarea. Gândurile noastre sunt la toți cei care doresc pace în Orientul Mijlociu și la nivel global"”, a transmis președintele.

O reacție similară a emis și minsitruld e Externe al R. Moldova, Mihai Popșoi.

Precizăm că Iranul a atacat Israelul cu peste trei sute de drone și rachete în noaptea de sâmbătă spre duminică. Teheranul a avertizat SUA să nu se implice în conflict, în timp ce avioane și sisteme antiaeriene americane au doborât dronele iraniene.

Imagini din orașele israeliene, publicate pe rețelele sociale, au arătat explozii pe cer, în timp ce dronele și rachetele lansate de Teheran erau interceptate. IDF a anunțat că a interceptat 99% dintre acestea, inclusiv câteva „zeci” de rachete balistice iraniene cu ajutorul scutului antirachetă al Israelului. Oficialii israelieni au făcut referire la un „răspuns fără precedent” pe care îl vor da Iranului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: