image
Sursa foto: Profimedia

Anchetă la UEFA în "Cazul Negreira". Ce riscă Barcelona

UEFA a deschis oficial o anchetă prin care urmează să investigheze scandalul în care Barcelona este acuzată de corupție.

Concret, FC Barcelona a plătit peste 7 milioane de euro între 2001 şi 2018 companiei Dasnil 95, deţinută de Jose Maria Enriquez Negreira, fostul vicepreşedinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor spanioli, între 1994 şi 2018, pentru a consilia clubul în probleme de arbitraj.

Toată speța a ajuns în atenția presei mondiale, iar acum cei de la UEFA s-au sesizat și ei, anunță Fabrizio Romano.

"În conformitate cu Articolul 31.4., Inspectorii de Etică și Disciplină ai UEFA urmează să deschidă o investigație în care să verifice o posibilă încălcare a regulamentelor", au anunțat cei de la UEFA, conform jurnalistului italian.

După dezvăluirile din presă, clubul FC Barcelona, mai mulţi foşti oficiali ai săi şi Jose Maria Enriquez Negreira au fost puşi sub acuzare de justiţia spaniolă pentru "corupţie", "abuz de încredere" şi "fals în înscrisuri comerciale".

Tot cazul ar putea aduce consecinţe grave pentru clubul catalan, care ar putea fi declarat "ineligibil pentru a participa la competiţiile europene pentru sezonul viitor", conform El Confidencial.

FC Barcelona, aflată la un pas de câştigarea campionatului Spaniei şi de calificarea în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, s-ar afla astfel într-o situaţie ingrată.

În condiţiile în care situaţia sa financiară este în continuare una delicată, catalanii îşi pot permite cu greu să ignore alocaţiile financiare acordate de UEFA pentru participarea la cea mai prestigioasă competiţie continentală.

FC Barcelona a recunoscut plățile către Enriquez Negreira, dar a asigurat că banii au fost virați „pentru rapoarte tehnice referitoare la jucătorii din eșaloanele inferioare din Spania pentru secretariatul tehnic al clubului”, după care au fost adăugate și „cu rapoarte tehnice legate de arbitraj”, precizează Marca.com.

Recent, Joan Laporta a precizat că, în primul său mandat (2003-2010), aceste servicii de consultanță au fost efectuate “cu factură şi suport pe hârtie şi video”, iar sumele au fost plătite pentru “serviciile prestate”.

Clubul a deschis o anchetă și, pentru transparență și imparțialitate, a apelat la o firmă specializată, care va strânge informații relevante.

Joan Laporta a respins acuzațiile și a spus că FC Barcelona “n-a cumpărat niciodată arbitri”.

"Am pregătit o conferință de presă pentru a vorbi în mod special despre acest subiect. Dar vreau să spun acum, ca să fie clar, că Barcelona n-a cumpărat niciodată arbitri și n-a avut intenția vreodată de a cumpăra arbitri.

Sunt la curent cu informațiile apărute. Forța faptelor îi va contrazice pe cei care vor să schimbe povestea. Nu cred că este un accident faptul că această situație apare în momentul în care ne descurcăm bine din punct de vedere sportiv.

Cred că este o campanie care are ca scop lezarea intereselor Barcelonei. Este o campanie prin care se încearcă punerea sub control a acestui club. La Liga nu poate accepta că Barca nu a semnat anumite contracte. Încearcă să ne sperie, dar nu vom renunța la demersurile noastre și vom apăra imaginea Barcelonei în acest moment dificil", a spus Laporta, citat de Marca.

Noutăţile partenerilor

comentarii: