image
Sursa foto: motor1.com

Top 10 mașini care nu te lasă la greu: Ce cumperi ca să nu prea stai la service

Un top al fiabilității mașinilor, realizat de J.D. Power, arată care sunt cele mai fiabile mărci auto. Studiul a fost întocmit după numărul problemelor raportate de utilizatori la trei ani de la cumpărare. Mărcile de automobile coreene Kia, Genesis și Hyundai obțin trei dintre primele patru clasamente în noul studiu de fiabilitate a vehiculelor din SUA.

„Mulți proprietari își păstrează vehiculele mai mult timp, așa că fiabilitatea pe termen lung este și mai critică”, a declarat David Amodeo, director global auto la J.D. Power. „Unii producători de automobile au performanțe mult mai bune decât alții la prevenirea apariției problemelor. Aceste probleme includ mecanica, exteriorul și interiorul vehiculului, dar și sistemele de infotainment, sistemele de asistență pentru șofer și toate celelalte sisteme electronice din vehiculele de astăzi.”

playtech.roplaytech.ro

Pe ce se bazează studiul

Studiul, aflat acum la al 33-lea an, a fost reproiectat pentru a include toate caracteristicile și tehnologia disponibile în vehiculele actuale. De asemenea, acesta măsoară satisfacția față de starea vehiculului după trei ani de utilizare; dacă proprietarii își găsesc vehiculul la fel de atrăgător acum ca atunci când l-au cumpărat prima dată; și ce actualizări software au fost făcute vehiculului, scrie Playtech.ro.

„Conducătorii de automobile consideră din ce în ce mai mult relațiile proprietarilor cu vehiculele lor ca având asemănări cu alte tehnologii de consum”, a spus Amodeo. „De exemplu, telefoanele mobile se actualizează tot timpul cu lansări de software over-the-air și, din ce în ce mai mult, producătorii de automobile trebuie să profite de această abordare pentru a remedia problemele, a îmbunătăți funcțiile și a adăuga capabilități pentru a-i mulțumi pe proprietari. Producătorii de automobile care sunt capabili să facă acest lucru cel mai bine vor avea un avantaj imens.”

Concluziile cheie ale studiului din 2022

Cel mai de încredere model: pentru al doilea an consecutiv, Porsche 911 este modelul cel mai bine clasat în studiu. Este a treia oară în ultimii patru ani când 911 primește această onoare, o realizare remarcabilă.

Kia ocupă cel mai înalt loc în general în ceea ce privește fiabilitatea vehiculului, cu un scor de 145 PP100. Acesta este primul an în care Kia conduce clasamentul general, după ce s-a clasat pe locul al treilea în general în 2021. Alte mărci de pe piață care se clasifică foarte bine pentru fiabilitatea vehiculelor includ Buick (147 PP100), Hyundai (148 PP100), Toyota (158 PP100) și Dodge (166 PP100).

Genesis (155 PP100) se situează pe primul loc în segmentul premium, urmat de Lexus (159 PP100), Porsche (162 PP100), Cadillac (168 PP100) și Lincoln (180 PP100).

General Motors Company și Toyota Motor Corporation primesc fiecare cinci premii pentru modelele cu cele mai puține probleme raportate în segmentele lor respective. Compania General Motors primește premii pentru Buick Encore, Buick Envision, Chevrolet Impala, Chevrolet Silverado HD și Chevrolet Suburban. Toyota primește premii pentru Lexus NX, Lexus RX, Lexus UX, Toyota Corolla și Toyota Tundra.

Hyundai Motor Group primește premii dpentru Hyundai Santa Fe, Hyundai Sonata și Kia Sorento.

Studiul de fiabilitate a vehiculelor din S.U.A. din 2022 se bazează pe răspunsurile a 29.487 de proprietari inițiali de vehicule din anul 2019 după trei ani de proprietate. Studiul a fost realizat din iulie 2021 până în noiembrie 2021.

Noutăţile partenerilor

comentarii: