image
Sursa foto: Getty Images

Decizie radicală pe Camp Nou: Barcelona i-a plătit unui fotbalist 20 de milioane de euro, numai ca să scape de el

Barcelona i-a reziliat contractul lui Samuel Umtiti (29 de ani), astfel că fundașul a rămas fără echipă în perioada de mercato a verii.

După ce l-au împrumutat pe Umtiti la Lecce în sezonul recent încheiat, catalanii au luat o decizie surprinzătoare, mai ales având în vedere situația financiară delicată pe care clubul o are de câțiva ani încoace.

Potrivit presei spaniole, catalanii au decis să nu mai încerce să obțină o sumă de transfer în schimbul lui Umtiti, care mai avea contract până în vara anului 2026.

În schimb, conducerea Barcelonei a ales să îi rezilieze înțelegerea prematur și, astfel, să îi plătească salariul prevăzut pentru următorii 3 ani.

Întrucât Umtiti încasa anual aproximativ 6,6 milioane de euro pe Camp Nou, fostul internațional francez a primit aproximativ 20 de milioane de euro dintr-un foc.

Singurul beneficiu pentru Barcelona este că a reușit, odată cu această mutare, să mai elibereze un procent din plafonul salarial impus de La Liga (n.r. maximum 70% din veniturile clubului).

Umtiti a ajuns la Barcelona în 2016, de la Lyon, în schimbul sumei de 25 de milioane de euro. La acea vreme, era considerat unul dintre cei mai promițători fundași centrali din lume.

Francezul reușise să se impună ca titular în primul 11 al Barcelonei și bifase prezențe constante și în tricoul Franței. Totuși, în 2018, apărătorul a început să se accidenteze constant.

De la transferul la Barcelona și până în prezent, Umtiti a suferit cel puțin 18 accidentări, iar majoritatea l-au ținut în afara terenului câteva săptămâni.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: