image
Sursa foto: Jurnal.md

Slusari: E foarte probabil că Plahotniuc și-a vândut fictiv câteva proprietăți și a legalizat bani furați

Tranzacția prin care Vladimir Plahotniuc și-ar fi vândut câteva proprietăți unei companii din paradisul fiscal Gibraltar are toate semnele unei acțiuni de legalizare a banilor furați, consideră vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari.

„Rog presa liberă să investigheze cine stă în spatele firmei offshore din Gibraltar, care chipurile a procurat niște imobile de la Plahotniuc. Tranzacția este una foarte suspectă și seamănă cu acțiunea de a legaliza banii furați în urma devalizării sistemului bancar din Republica Moldova”, a menționat Alexandru Slusari.

„Foarte probabil că Plahotniuc și-a vândut bunurile fictiv, rămânând proprietarul acestora și, totodată, a reușit să întoarcă în circuit legal niște bani criminali.

Potrivit unei investigații publicate astăzi de RISE Moldova, Vladimir Plahotniuc s-a despărțit vara aceasta de clădirea Global Business Center, acolo unde își avea oficiul, dar și de alte două clădiri. Valoarea proprietăților depășește jumătate de miliard de lei.

Tranzacția nu s-a făcut direct, ci prin cedare de firmă. Cumpărătorul e o companie din paradisul fiscal Gibraltar cu beneficiari reali ascunși în spatele unor firme-paravan. Acum proprietățile sunt administrate de o rusoaică cu trecut afiliat gigantului energetic Gazprom.

Noutăţile partenerilor

comentarii: