image
Sursa foto: Profimedia

Sancțiune dură în Premier League! O echipă a rămas fără 10 puncte și a picat direct pe locurile retrogradabile

Everton a fost penalizată vineri de către reprezentanții Premier League, cel mai puternic campionat al lumii.

Formația antrenată de Sean Dyche a fost sancționată cu 10 puncte, deoarece nu a respectat regulamentul de profitabilitate și sustenabilitate (PSR) impus de campionatul britanic.

Un comunicat oficial în acest sens a fost emis vineri, de către Premier League, pe site-ul propriu.

"O comisie independentă a impus o deducere imediată de 10 puncte pentru Everton, ca urmare a încălcării regulilor de profitabilitate și sustenabilitate din Premier League.

Premier League a formulat o plângere împotriva clubului și a înaintat cazul unei comisii independente, la începutul anului.

De-a lungul anchetei, clubul a recunoscut că a încălcat regulamentul la finalul sezonului 2021/2022, dar amploarea încălcării este în curs de a fi determinată.

În urma unei audieri care a durat cinci zile, comisia a stabilit că calculul PSR al celor de la Everton pentru perioada de mai sus a dus la o pierdere de 124,5 milioane de lire sterline, ceea ce depășește pragul permis (105 milioane).

Comisia a concluzionat că ar trebui impusă o sancțiune sportivă sub forma unei deduceri de 10 puncte, iar aceasta are efect imediat", au transmis cei de la Premier League.

Înainte de această depunctare, Everton se afla pe locul 14 în Premier League, cu tot atâtea puncte. Acum, "Caramelele" sunt pe penultimul loc, cu doar patru puncte, și trebuie să lupte pentru evitarea retrogradării.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: