image
Sursa foto: Profimedia

Performanță remarcabilă reușită de un jucător de la Leverkusen! Nu s-a mai întamplat de 55 de ani

Bayer Leverkusen a câștigat primul titlu de campioană în Bundesliga din istoria clubului, iar Josip Stanisic (24 de ani) a reușit o performanță rară.

Trupa pregătită de Xabi Alonso (42 de ani) a reușit această performanță după ce a învins-o categoric, pe teren propriu, scor 5-0, pe Werder Bremen, într-un meci din cadrul etapei a 29-a din Bundesliga.

O singură dată în istorie s-a mai întâmplat ca un jucător din Bundesliga să câștige titlul în doi ani consecutivi, cu formații diferite. Doar August Starek a mai reușit asta, în anii 1968 și 1969.

Fostul mijlocaș austriac termina pe locul 1, cu FC Nurnberg, în campionatul german, în sezonul 1967-1968, pentru ca un an mai târziu, după transferul la Bayern, să "recidiveze".

Contribuția lui Josip Stanisic la câștigarea campionatului a fost una consistentă. Fotbalistul împrumutat de la marea rivală, Bayern, și-a făcut datoria de fiecare dată când a fost folosit.

După ce anul trecut sărbătorea campionatul cu Bayern, acum a ridicat trofeul alături de "Farmaciști". Stanisic mai are contract cu bavarezii până în 2026 și se va întoarce în vară la Bayern, dacă nu cumva noua campioană va încerca să îl transfere definitiv.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: