image
Sursa foto: Profimedia

Surpriză! Antrenorul favorit să o preia pe Liverpool, după ce Xabi Alonso ar fi ales-o pe Bayern Munchen

Jurgen Klopp a anunțat că va pleca de la Liverpool în vară, după 9 ani de zile petrecuți la formația de pe Anfield. Neamțul a reușit să câștige toate trofeele posibile cu ”Cormoranii”.

Astfel, conducerea lui Liverpool trebuie să caute un înlocuitor pe măsura lui Jurgen Klopp. Xabi Alonso ar fi varianta preferată de conducere, dar spaniolul ar accepta mai degrabă oferta celor de la Bayern Munchen, echipă care își caută și ea antrenor.

Conform jurnalistului Fabrizio Romano, antrenorul favorit să o preia pe Liverpool după refuzul lui Xabi Alonso ar fi Ruben Amorim, tehnicianul celor de la Sporting Lisabona. Portughezul este mai plăcut de conducere decât cineva precum Roberto De Zerbi, antrenorul lui Brighton care a impresionat în Premier League.

”Ruben Amorim este un candidat concret pentru postul de antrenor la Liverpool. Din ce mi-a fost spus, este al doilea preferat al conducerii. De asemenea, are și o clauză de reziliere în contractul său cu Sporting.

Este dificil să negociezi cu echipele portugheze, mai ales pentru cineva special precum Ruben Amorim, dar sigur că interesul lui Liverpool există. Este preferat în detrimentul lui Roberto De Zerbi”, a afirmat Fabrizio Romano.

În vârstă de doar 39 de ani, Ruben Amorim a preluat-o pe Sporting Lisabona în martie 2020, iar portughezul are contract cu gruparea portugheză până în vara anului 2026.

Amorim a cucerit 4 trofee cu Sporting, de la momentul sosirii sale pe Estadio Jose Alvalade: titlul de campion (2020/2021), două Cupe ale Ligii (2020/2021) și Supercupa (2021/2022).

În prezent, Sporting Lisabona este pe primul loc în campionatul Portugaliei, cu 65 de puncte, la o lungime înaintea rivalilor de la Benfica. Totuși, formația antrenată de Ruben Amorim are și un meci mai puțin disputat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: