image
Sursa foto: Profimedia

Cine îi plătește, de fapt, lui Rafael Leao amenda de 22 de milioane de euro

Rafael Leao (23 de ani) a fost convins cu greu să accepte prelungirea contractului cu AC Milan.

"Diavolii" au ținut neapărat să nu-și piardă cel mai căutat jucător al lor, mai ales după ultimele evoluții, și i-au promis că vor face cumva să rezolve cu plata amenzii uriașe, de 22 de milioane de euro, dacă semnează prelungirea.

Portughezul are de plătit acea sumă fostului său club, Sporting Lisabona.

Numai că, potrivit publicației italiene Tuttomercatoweb, banii nu vor fi plătiți de Milan, ci de Lille, echipa de la care Milan l-a cumpărat în 2019. Milanezii au discutat cu Lille și i-au convins pe francezi că trebuie să le achite acei bani celor de la Sporting.

În caz contrar, lucrurile se complică, iar lui Milan îi vine greu să semneze prelungirea cu mijlocașul ofensiv. Astfel, conform publicației Gazzetta dello Sport, cele două cluburi au ajuns la un consens, iar Leao își va prelungi contractul cu Milan imediat ce se rezolvă această problemă.

Leao s-a ales cu o mare problemă, acea amendă de aproape 22 de milioane de euro, pe care o are de plătit către Sporting, după ce s-a transferat la Lille în 2018, fără permisiunea clubului portughez.

El a luat acea decizie atunci din cauza panicii care a cuprins toată echipa lui Sporting pentru că jucătorii au fost atacați de fani în cantonament, iar unii fotbaliști chiar s-au ales cu răni grave. El a motivat atunci că siguranța i-a fost pusă în pericol.

La un an distanță, LOSC Lille l-a vândut pe Rafael Leao la AC Milan pentru 35 de milioane de euro.

Sporting ceruse o sumă mult mai mare, dar TAS a decis ca echipa să primească exact cota de piață a jucătorului la momentul ruperii unilaterale a contractului, adică 16.5 milioane, plus alte aproape 3 milioane drept compensații. Între timp, pentru că suma nu a fost achitată, aceasta s-a mărit, din cauza penalităților, și a ajuns la 22 de milioane de euro.

Rafael Leao a acceptat noile condiții contractuale, iar mijlocașul va deveni unul dintre jucătorii cu cele mai mari salarii din echipă.

În toamna trecută, milanezii i-au propus un salariu de 4 ori mai mare, de la 1.5 milioane de euro, la 6 milioane, însă la acel moment, el nu a acceptat și a cerut 8 milioane. Între timp, el s-a mulțumit cu o sumă cuprinsă între 7 și 7,5 milioane.

Chelsea a insistat cel mai mult pentru transferul său, iar în noiembrie 2022 s-a arătat dispusă să achite 120 de milioane de euro. Însă atunci Milan cerea 150 de milioane, atât cât era clauza de reziliere.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: