image
Sursa foto: avantaje.ro

Grecia, zguduită de un cutremur puternic, însă nu există victime

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de cel puţin 6,4, a afectat vestul Greciei vineri dimineaţă, conform agenţiilor de monitorizare a cutremurelor, cauzând pagube mici, dar nu şi victime, scrie Reuters.

Institutul de Geodinamică al Greciei a informat că magnitudinea a fost de 6,4 grade pe scara Richter şi că seismul a avut loc la 50 de km distanţă de insula Zakynthos.Institutul Geologic al SUA (USGS) şi Centrul Seismologic European Mediteranean (EMSC) au informat că magnitudinea a fost de 6,8, scrie Nes.ro.

Seismul a fost simţit în Atena şi chiar şi în Albania, Italia, Libia şi Malta.

Epicentrul a fost în Marea Ionică, la 130 de km distanţă de oraşul grec Patras.

Curemurul s-a simţit puternic în Zakynthos, acolo având loc şi mai multe replici, cea mai mare având magnitudinea de 5,6 iar curentul a fost întrerupt pentru scurt timp.

Trei persoane au fost transportate la spital, două dintre ele fiind rănite uşor, conform purtătorului de cuvânt al agenţiei de protecţie civilă a Greciei.

Conform presei locale, o mânăstire din secolul 15 a fost afectată.

Pana de curent şi pagubele de la portul Zakynthos nu vor afecta operaţiunile portuare, au informat oficialii greci.

Site-ul de ştiri italian, Il Messaggero, a informat că seismul a fost simţit şi la sute de kilometri distanţă, în sudul Italiei. Pompierii din Calabria, Puglia şi Sicilia au primit mii de telefoane prin care cetăţenii cereau informaţii despre cutremur.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: