image
Sursa foto: Profimedia

Cât a ajuns averea lui Cristiano Ronaldo la începutul lui 2023

Cristiano Ronaldo (38 de ani) a fost protagonistul celei mai spectaculoase mutări pe piața transferurilor din iarnă, după ce a fost prezentat la Al-Nassr pe 30 decembrie.

Arabii l-au transformat pe starul portughez în sportivul cu cel mai mare salariu de pe planetă. Între timp, reputata publicație de specialitate Forbes, citată de CBPACS, a dezvăluit cât a ajuns averea lui Ronaldo.

Astfel, atacantul lusitan are o avere cifrată la 490 de milioane de dolari (aproximativ 460 de milioane de euro).

În această sumă nu sunt incluși banii pe care îi va primi de la Al-Nassr, care aproape că îi vor dubla averea.

Mai exact, potrivit contractului semnat, Ronaldo ar urma să fie remunerat, în total, cu 400 de milioane de euro, dintre care 200 de milioane vor reprezenta salariul său pe cei doi ani de contract ca jucător, scadent în 2025.

Restul reprezintă banii pe care Ronaldo îi va primi până în 2030, pentru a fi ambasadorul candidaturii comune a Arabiei Saudite, împreună cu Egipt şi Grecia, pentru găzduirea CM de fotbal 2030.

În plus, CR7 va mai primi tot o sumă cu 8 zerouri din publicitate și sponsorizări.

Interesant este că, în toată cariera sa, Cristiano Ronaldo a depășit un miliard de dolari câștigați, cifră atinsă în 2020, din care a mai rămas acum cu jumătate. De altfel, în 2020, Cristiano Ronaldo a devenit primul sportiv activ care a atins un miliard de dolari.

În 2016 și 2017, potrivit Forbes, Ronaldo a fost sportivul cu cele mai mari venituri anuale din lume.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: