image
Sursa foto: zaharia.md

FOTO // „Zaharia Cușnir. Bucuria de a trăi”; Expoziție de fotografii care vin pentru prima dată în Republica Moldova

Admiratorii de artă sunt invitați la Cartego Bookstore, pe strada Vlaicu Pârcălab 2, unde au fost expuse lucrările celebrului fotograf Zaharia Cușnir.

Expoziția „Zaharia Cușnir. Bucuria de a trăi”, organizată de Cartego Bookstore & Art Gallery, în colaborare cu Muzeului Tăranului Român din București, avându-i curatori pe Aurelia Gândea și Victor Maxian, va fi deschisă până pe 12 martie.

Fotografiile de la expoziție au fost selectate în 2018 și expuse în premieră la Muzeul Țăranului Român în București (martie 2018), urmând expozițiile din Cluj (noiembrie 2018), Timișoara (martie 2019) și Constanța (octombrie 2020)/România, Bassano (august 2021) și Selvazzano Dentro, Padova/Italia (decembrie 2022).

Lucrările expuse sunt în posesia Muzeului Țăranului Român din București și vin pentru prima dată în Republica Moldova. În total admirăm 49 de lucrări cu dimensiunea 50x50 cm.

Vernisajul expoziției s-a bucurat de prezența fotografilor profesioniști - Lucia Lupu, Victoria ViPrada, Alex Iordache, Mihail Turculeț ș.a., dar și a iubitorilor de istorie și cultură - Varvara Buzilă, Lică Sainciuc, Lev Riseman, Serghei Blindu, Aneta Dabija ș.a., precum și de artiști de valoare - Eugen Gorean, Ruslan Roșca, Ivanka Costru și alții.

În perioada expoziției, care a fost deschisă pe 11 februarie și va dura până pe 12 martie, puteți urmări și frecventa următoarele evenimente:

· Licitație a unei ediții limitate de fotografii (online)

· Sesiune de fotografie cu aparatul de fotografiat al lui Zaharia Cușnir (19.02 - Cartego Bookstore) de către Lucia Lupu.

„Zaharia Cușnir observa, aproape vizionar, elementele vieții de rând care s-ar putea pierde în timp și care numai prin fotografie ar fi putut fi păstrate, căci fotografia repetă mecanic ceea ce nu se va mai putea repeta niciodată existențial. Din aceste considerente, despre fotografia lui Zaharia Cușnir nu se poate vorbi doar din punct de vedere tehnic, istoric sau sociologic, fotografia acestui artist provoacă plăcere sau emoție în primul rând, încă de la primul contact. Spectrumul fotografiei lui Zaharia Cușnir sunt oamenii satului din secolului trecut, oamenii care-și trăiau micile bucurii ale vieții rurale cu sinceritate”, se spune în descrierea expoziției.

În perioada expoziției puteți urmări și frecventa următoarele evenimente:

Vernisajul expoziției (cu vorbitori și ghidare în fotografia artistică a lui Zaharia Cușnir)

Zaharia CușnirZaharia Cușnir
zaharia.mdzaharia.md
zaharia.mdzaharia.md
zaharia.mdzaharia.md
zaharia.mdzaharia.md
zaharia.mdzaharia.md
zaharia.mdzaharia.md
zaharia.mdzaharia.md
zaharia.mdzaharia.md
zaharia.mdzaharia.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: