image
Sursa foto: Profimedia

Belarus a început să primească arme nucleare tactice din Rusia

Belarus a început să primească arme nucleare tactice de la ruși, a declarat Alexandr Lukașenko pentru televiziunea de stat rusă, potrivit SkyNews.

Alexandr Lukașenko spune că unele dintre ele sunt „de trei ori” mai puternice decât bombele atomice pe care SUA le-au aruncat asupra Hiroshima și Nagasaki în 1945, transmite Digi24.

Ieri, Lukașenko a declarat că nu va ezita să folosească armele dacă țara sa se confruntă cu o agresiune, fără a aștepta acordul Rusiei. „Doamne ferește să fiu nevoit să iau o decizie de a folosi acele arme, dar nu ar fi nicio ezitare dacă ne confruntăm cu o agresiune”, a spus Lukașenko. Vladimir Putin a anunțat că va muta armele nucleare în afara Rusiei la începutul acestui an, dar a subliniat că va păstra controlul deplin asupra utilizării acestora.

Armele nucleare tactice sunt diferite de focoasele nucleare montate pe rachete balistice intercontinentale. Primele au o rază mai mică și sunt mai puțin puternice, menite să distrugă trupele și armele inamice pe câmpul de luptă, mai degrabă decât să distrugă orașe întregi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: