image
Sursa foto: jurnal.md

Dosarul de corupţie în care sunt vizaţi funcţionari de la Primăria Chişinău: Trei persoane, în arest la domiciliu

Trei persoane care au fost reținute după perchezițiile de la Primărie au fost plasate în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar alta în izolator pentru 20 de zile.

Totodată, alți doi bănuiți în dosarul de corupție au fost eliberați.

Printre cei reținuți au fost şeful adjunct al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, doi subalterni de-ai săi, un expert tehnic şi doi intermediari.

„Persoanele publice din cadrul Primăriei sunt bănuite că ar fi organizat o schemă infracţională, prin intermediul căreia facilitau perfectarea actelor pentru diferite tipuri de construcţii din Chişinău. Prin intermediul unor persoane, care interacţionau cu solicitanţii de documente, funcţionarii Primăriei urgentau perfectarea şi eliberarea documentelor permisive pentru construcţia, reconstrucţia sau replanificarea unor imobile, pentru elaborarea schiţelor de proiect, pentru eliberarea certificatelor de urbanism, dar şi pentru semnarea proceselor-verbale de recepţie finală a unor lucrări”, se menţionat într-un comunicat.

Potrivit materialelor cauzei, pentru aceste servicii, solicitanţii de acte ar fi achitat sume importante de bani intermediarilor care, la rândul lor, transmiteau o parte din bani funcţionarilor din cadrul Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare.

Pe faptele descrise au fost pornite mai multe cauze penale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: