image
Sursa foto: privesc.eu

Octavian Țâcu renunță la șefia PUN și se retrage din politică: „Pentru această gașcă nu contează idealul de Unire”

Octavian Țâcu va renunța la mandatul de președinte al Partidului Unității Naționale. Se întâmplă după ce Biroul Politic al formațiunii i-a cerut demisia, fiind invocat un rezultat slab obținut la alegerile parlamentare din iulie.

„Este o utopie unirea unioniștilor. M-am unit eu cu Șalaru și Guțu și n-a ieșit nimic. Din contră, s-a spart și mai mult polul unionist în urma lucrurilor care s-au întâmplat vineri. Pentru această gașcă nu contează idealul de Unire. Pentru acești oameni a contat faptul că eu îi voi putea duce în Parlament unde să-și facă propriile interese. Puteam să-i înlătur pe oamenii lui Șalaru, ai Anei Guțu, dar eu nu sunt ticălos. Aici se încheie capitolul PUN. Ceea ce este mai grav este că au anihilat un partid, care putea deveni o alternativă a actualei guvernări”, a declarat Țâcu într-o intervenție live pe Facebook.

Octavian Țâcu a precizat că va reveni în politică atunci când va simți o susținere mai mare a cetățenilor Republicii Moldova pentru idealul Unirii.

Amintim că Octavian Țâcu a fost ales Președinte al Partidului Unității Naționale cu vot unanim în cadrul Congresului II Extraordinar al formațiunii din decembrie 2019.

Noutăţile partenerilor

comentarii: