image
Sursa foto: Profimedia

Orban se declară „mândru” de întâlnirea pe care a avut-o cu Putin: „Ținem deschise toate liniile de comunicare cu ruşii”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat joi că este „mândru” de contactele sale cu liderul rus Vladimir Putin, cu care s-a întâlnit luna aceasta în China, în ciuda eforturilor Uniunii Europene de a izola Moscova din cauza războiului împotriva Ucrainei, relatează Reuters.

Viktor Orban a vorbit la sosirea la summitul celor 27 de lideri din UE, care are loc la Bruxelles. El a fost criticat pentru discuţiile sale cu Putin, care au fost organizate cu mare fast, transmite Digi24.

„Am dori să facem totul pentru a avea pace. De aceea, ţinem deschise toate liniile de comunicare cu ruşii, altfel nu va exista nicio şansă de pace. Aceasta este o strategie, suntem mândri de ea”, le-a spus Orban reporterilor care l-au întrebat despre întâlnirea cu Putin.

„Suntem singurii care vorbim în numele şi în favoarea păcii, ceea ce ar fi în interesul tuturor din Europa”, a adăugat liderul maghiar.

Noutăţile partenerilor

comentarii: