image
Sursa foto: jurnal.md

Alerta cu bombă la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, s-a dovedit a fi falsă // UPDATE

Poliția a fost sesizată în jurul orelor 13:25, prin intermediul serviciului 112, de o femeie vorbitoare de limba rusă, că în incinta Judecătoriei Chișinău sediul Buiucani, amplasată pe bd. Ștefan cel Mare, se află un obiect explozibil.

UPDATE 16:23 // Direcția de poliție a municipiului Chișinău informează că în urma verificării clădirii cât și a adiacentului Judecătoriei Chișinău sediul Buiucani, de către specialiștii din cadrul seviciului ”Bombteh”, nu au fost depistate obiecte suspecte sau sau explozibile.

În legătură cu acest caz a fost inițiat un proces penal pentru „Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism".

Conform legislației persoana care a făcut apelul riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 de lei sau să efectuieze muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, ori chiar închisoare de până la 2 ani.

Ofițerii de investigație și urmărire penală a IP Buiucani, întreprind toate măsurile pentru a identifica femeia care a efectuat apelul.

Precizăm că în urma apelului la fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate: Batalionul de patrulare și reacționare operativă al Direcției de Poliție al municipiului Chișinău, grupul operativ al Inspectoratului de Poliție Buiucani, angajații IGSU și specialiștii de la Bombteh.

Forțele de ordine au încercuit zona și au evacuat toți angajații și cetățenii care în timpul intervenției se aflau în incinta clădirii.

dd
ss

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: