image
Sursa foto: libertatea.ro

Un câine a murit încercând să protejeze doi copii de un șarpe veninos

Câinele Zeus, un pui de pitbull al unei familii din Florida, și-a dat viața pentru a-i salva pe doi dintre copiii stăpânilor.

Oriley Richardson, un copil în vârstă de 10 ani, se juca în curtea casei sale din Webster, pe 23 septmbrie, când l-a văzut pe câinele Zeus sărind prin spatele lui. Gina Richardson, mama copilului, a văzut câinele atacând ceva în iarbă, dar n-a știut ce îi atrăsese atenția, a notat cnn.com.

Oriley a crezut că Zeus se juca cu o sfoară. Dar era un șarpe crotal, unul dintre cei mai veninoși și periculoși din lume. În acest timp, în care câinele se lupta să țină șarpele departe, Orion (11 ani), fratele lui Oriley, a venit să-i aducă apă câinelui.

Atunci, Zeus a decis să se așeze peste șarpe, pentru a-l sufoca cu greutatea lui. Zeus a murit apărându-i pe cei doi băieți care se aflau în apropierea unui pericol iminent.

A omorât șarpele veninos, dar a fost mușcat de câteva ori

Zeus i-a mâncat capul șarpelui, dar a fost mușcat de câteva ori.

În ciuda faptului că a fost transportat la o clinică veterinară, Zeus n-a putut fi salvat. „Am început să țip. Copiii mei s-au trezit și au început și ei să plângă, scrie Libertatea.ro.

Când Gary Richardson, soția lui Gina și cei patru copii (Oriley, Orion, Owen și Aurora) au mers la clinica veterinară pentru a-și lua rămas bun de la cățelul lor, au luat-o și pe Sega, mama lui Zeus.

„Când s-a apropiat de masa pe care zăcea Zeus, Sega s-a ridicat în apropiere de capul lui și a adulmecat. Și-a lăsat apoi urechile în jos și a sărit lângă mine pe canapea. Nu numai familia mea a fost distrusă, ci și mama lui. Gary Richardson a spus că îi este „foarte dator câinelor” și că se simte „de parcă ar fi pierdut un copil”.

„A fost un câine bun și l-am iubit din toată inima. Mă jucam tot timpul cu el. Îmi lipsește foarte mult”, a spus Oriley Richardson, copilul care îi datorează, probabil, viața câinelui care s-a sacrificat pentru a-l salva de un pericol iminent.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: