image
Sursa foto: Profimedia

Un bodyguard care l-a păzit pe Putin face dezvăluiri: „Un criminal, se ascunde chiar și de propriii agenți de securitate”

Un fost angajat al Serviciului Federal de Protecție al Rusiei, care a păzit reședința lui Vladimir Putin din Crimeea, l-a numit pe președintele rus "criminal" și a dezvăluit într-un interviu că acesta "se ascundea chiar și de propriul serviciu de securitate".

Vitaliy Bryzhatiy a dat un interviu pentru canalul Dojd TV și a declarat că el nu a fost de acord cu războiul din Ucraina și că, de teamă să nu fie recurtat, a fugit în Ecuador, scrie ukrinform.net, citat de Digi24.

Vitaliy Bryzhatiy s-a mutat cu familia din Kamchatka în Crimeea și acolo a obținut un loc de muncă în poliția care intervenea contra revoltelor. Apoi, a fost transferat la Serviciului Federal de Protecție, de unde a ajuns în serviciul de protecție al președintelui Vladimir Putin. El a păzit reședința lui Putin din Oliva, de pe coasta de sud a Crimeei. În vecinătate se află reședința fostului președinte rus Dmitri Medvedev și a șefului FSB, Aleksandr Bortnikov. Potrivit lui Bryzhaty, Putin nu are încredere în nimeni, nici măcar în bodyguarzii săi, care se pot afla în situația în care să nu știe dacă președintele este sau nu în apropiere. "Oamenilor li se poate spune: „stă în această reședință”, și toată lumea aleargă și păzește locul, dar el poate fi în altă locație", a susținut fostul agent de securitate.

Bryzhatiy a spus că în timpul călătoriilor lui Putin în Crimeea, sosirea acestuia era anunțată simultan pe două aeroporturi – Sevastopol și Simferopol, distanța dintre ele fiind de peste 100 de kilometri. Dar președintele putea ajunge cu alte mijloace de transport, de exemplu, pe mare. "Așa de mult se teme pentru viața lui", spune Bryzhatiy. El a afirmat că a fost dezamăgit când Rusia a invadat Ucraina. Agentul a spus că tuturor agenților li s-a interzis să comunice cu rudele ucrainene, cetățeni ai Statelor Unite, ai Uniunii Europene și cu orice persoane care erau contra războiului, în caz contrar fiind amenințați cu urmărirea penală.

Bryzhatiy a încercat să demisioneze din serviciu, dar la început nu i s-a permis. Ba chiar a fost amenințat cu trimiterea pe front. A obținut în secret un pașaport, iar soției sale i s-a eliberat un permis de ședere în Ecuador ca muncitor calificat. Ulterior, Bryzhatiy a obținut și el un permis, așa că a fost demis, deoarece legea îi interzice să rămână în serviciul guvernamental. A reușit astfel să fugă în Ecuador.

Noutăţile partenerilor

comentarii: