image
Sursa foto: jurnaltv.md

Imagini șocante: Adolescenta care recent a snopit în bătăi o copilă a bătut cu cruzime o altă fată; Primul dosar, închis

Fata de 14 ani, care acum o lună a snopit în bătaie o altă tânără, într-un apartament din Chișinău, scapă basma curată. Procurorii au închis dosarul, argumentând că agresoarea este minoră, iar leziunile provocate sunt neînsemnate.

Postul de televiziune Jurnal TV a recepționat imagini noi, în care aparent aceeași minoră bate cu cruzime deja o altă fată.

În imaginile video primite de la o persoană anonimă, fata bătăușă agresează fără milă o tânără, care la fel pare a fi minoră. Din discuțiile celor două, motivul ar fi niște bârfe, pe care le-a auzit agresoarea despre ea însăși.

Ofițerul de presă al Poliției Chișinău, Natalia Stati, ne-a comunicat că oamenii legii s-au autosesizat și urmează să stabilească toate circumstanțele: când și unde a avut loc bătaia, dar și cine e victima din imagini.

Am aflat că minora agresivă stă la un centru de plasament pentru copii aflați în situații de risc din Chișinău, care se află în subordinea Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului.

Directorul adjunct al direcției, Irina Calestru, a declarat că va investiga cazul și va reveni cu un comentariu. Femeia a menționat că specialiștii au lucrat cu adolescenta bătăușă și după incidentul de data trecută, dar aparent, fără efect.

Acum o lună au fost publicate imagini cu aceeași fată, de 14 ani, snopind în bătăi o altă minoră, de 13 ani. Atunci, poliția declara că a fost sesizată de către mama tinerei agresate și că bătaia s-ar fi produs la finele lunii decembrie 2022. Oamenii legii au mai stabilit că totul s-ar fi întâmplat într-un apartament din sectorul Botanica.

Poliția anunța că minorele nu sunt la prima abatere, acestea abandonând domiciliul și Serviciul social de nenumărate ori. Atunci, pe cazul dat a fost inițiat un proces penal. Însă, la o lună de la publicarea imaginilor, poliția ne-a anunțat că procurorii au închis dosarul penal, pentru că fata agresoare este minoră, iar o expertiză a demonstrat că victima s-a ales cu leziuni neînsemnate. Nu a fost aplicată nicio amendă pentru că agresoarea nu are rude, care ar putea să plătească.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: