image
Sursa foto: cnn.com

Ucraina a raportat mai multe „succese parțiale” la sud de Bahmut

Armata ucraineană a raportat miercuri noi „succese parţiale” în localitatea Klişciivka, la sud de Bahmut, şi a anunţat că trupele sale continuă să respingă ofensivele ruseşti în Liman, Avdiivka şi Mariinka, situate de asemenea pe frontul de est.

„Vedem succese parţiale în zona Klişciivka”, a declarat purtătorul de cuvânt al Statului Major ucrainean, Andri Kovalov, care a explicat de asemenea că forţele ucrainene securizează terenul pe care au reuşit să îl recupereze în această parte a frontului.

Kovalov a confirmat că operaţiunile ofensive ucrainene continuă şi la nord de oraşul Bahmut, ocupat practic în întregime de ruşi, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Statului Major ucrainean, forţele ruse mobilizează rezerve pentru a contracara operaţiunile ucrainene şi suferă pierderi grele.

Ucraina şi-a început contraofensiva în urmă cu mai bine de o lună şi desfăşoară atacuri în zona Bahmut şi în alte două puncte mai la sud pe linia frontului, în provinciile Doneţk şi Zaporojie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: