image
Sursa foto: cna.md

Noi percheziții în dosarul de însuşire a terenurilor de pe strada Podgorenilor din Chișinău

Oamenii legii au efectuat în această dimineață percheziții în capitală şi în raioane din nordul țării, în dosarul de însuşire a terenurilor de pe strada Podgorenilor din Chișinău, cu suprafața totală de 7,9 ha, în valoare de peste 10 milioane de lei. Persoanele cercetate sunt foşti administratori de întreprinderi implicate în acţiunile ilegale, care ulterior au fost reînregistrate pe persoane interpuse cu domiciliul în regiunea transnistreană, potrivit Centrului Național Anticorupție.

„Potrivit faptelor investigate, în perioada anilor 2013-2014, un grup de persoane, acționând de comun acord cu persoane publice din cadrul Primăriei Chișinău și OCT Cadastru, urmărind scopul dobândiri ilicite a bunurilor cu statut de proprietate publică, au utilizat o hotărâre judecătorească care conţinea date vădit false (pretins a fi emisă în anul 2013), conform căreia s-a recunoscut valabilitatea unor contracte de vânzare-cumpărare presupus încheiate între Primăria Chișinău cu o societate înregistrată într-o zonă off-shore, dar și cu alte companii din ţară. Această hotărâre a fost utilizată la însuşirea terenurilor cu suprafața totală de 7,9 ha care au fost transmise anterior în folosința Societății pe Acțiuni „CZOM”, redenumită ulterior în SA „SUCCIN””, se arată într-un comunicat emis de CNA.

În urma celor 4 percheziții efectuate astăzi, au fost ridicate obiecte și documente relevante cauzei penale.

Acum o lună, ofiţerii CNA au mai efectuat acţiuni de urmărire penală pe cazul de însuşire a terenurilor din mun. Chişinău, în cadrul cărora au fost reţinute 4 persoane implicate în acţiunile ilegale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: