image
Sursa foto: bayern munchen, campioana germaniei

Se pot concentra pe Liga Campionilor: Bayern și-a asigurat titlul în Germania

Bayern a rezolvat repede problema titlului în Germania și în acest sezon. Echipa lui Heynckes este matematic campioană, după ce a bătut-o în deplasare pe Augsburg, scor 4-1. Cu 72 de puncte, Bayern are acum 20 de puncte avans față de Schalke

Fără vedetele Hummels, Alcantara, Ribery, Lewandowski și Muller, Bayern a fost condusă de Augsburg, după autogolul lui Sule (minutul 18). Până la pauză, bavarezii au întors scorul, după golurile marcate de Tolisso și James Rodriguez. Robben a marcat și el în minutul 62, apoi Wagner a punctat pe final (minutul 87), iar Bayern s-a impus în final fără emoții, 4-1.

Franck Ribery, care se va despărți de Bayern la finalul sezonului, este la al optulea titlu în Bundesliga, egalându-i la acest capitol pe Kahn, Schweinsteiger, Scholl și Lahm.

Este al 28-lea titlu în Germania pentru Bayern și al 6-lea la rând obținut de gruparea din Munchen (record în Bundesliga), care se poate concentra acum pe celalalte două competiții: Liga Campionilor și Cupa Germaniei.

Jupp Heynckes este la al patrulea titlu cu Bayern din postura de antrenor (1989, 1990, 2013 și 2018), tot atâtea câte a câștigat și din postura de jucător al Borussiei Monchengladbach (1971, 1975, 1976 și 1977).

După 2-1 în turul cu Sevilla, Bayern este la un pas de semifinalele Champions League, în timp ce în Cupa Germaniei va lupta cu Bayer Leverkusen pentru un loc în ultimul act.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: