image
Sursa foto: border.gov.md

Doi ucraineni care au traversat ilegal hotarul, reținuți la Copceac; Călăuzele originare din RM, au cerut 6000 de dolari

Angajații Sectorului Poliției de Frontieră Copceac au depistat în zona de responsabilitate doi imigranți ucraineni, care au ajuns ilegal în Republica Moldova. La scurt timp au fost depistați și doi conaționali, bănuiți că ar fi călăuza și organizatorul migrației ilegale a acestora.

Ucrainenii au traversat clandestin frontiera de stat din Ucraina în Republica Moldova.Prezența acestora a fost observată de autoritățile de forntieră. Ca rezultat, în regiune s-au întreprins un șir de măsuri operaționale și intrușii au fost reținuți.

Călăuzele originare din RM au 35 și, respectiv, 36 de ani. Conform cercetărilor preliminare ambii sunt bănuiți în cazul de organizare a migrației ilegale pentru cei doi cetățeni ucraineni.

Bănuiții țineau legătură cu străinii prin diferite canale de comunicare, îndrumându-i cum să traverseze ilegal frontiera de stat. Pe teritoriul Republicii Moldova trebuiau să asigure transportarea acestora. 

Din informațiile acumulate pe caz, cei doi ucraineni ar fi achitat în avans 2000 USD și odată ajunși în Republica Moldova, urmau să achite alte 4000 USD. 

Cercetările continuă, de la bănuiți au fost ridicate telefoane, mijlocul de transport și alte obiecte ce pot servi drept probe în cercetarea cazului de migrație ilegală.

În fapt, polițiștii de frontieră ai Direcției regionale SUD în coordonare cu procurorii întreprind măsuri procesuale în vederea documentării și atragerii la răspundere a persoanelor implicate în acțiunea ilegală.

Noutăţile partenerilor

comentarii: