image
Sursa foto: brd.gov.md

Oficiul Național al Turismului - noua instituție creată de Guvern care va avea drept scop sporirea vizibilității RM în lume

Guvernul a decis astăzi constituirea, organizarea și funcționarea Instituției publice ,,Oficiul Național al Turismului”.

Noua instituție este un organ autonom care va implementa politicile și reglementările elaborate de autoritatea centrală în domeniu - Ministerul Culturii, va sprijini dezvoltarea turismului, va oferi servicii și asistență sectorului și va asigura activități de promovare și marketing pentru creșterea veniturilor din turism și sporirea vizibilității Republicii Moldova în lume.

Implementarea proiectului va necesita cheltuieli financiare pentru acoperirea cheltuielilor salariale pentru cele 25 de unități de personal, iar cheltuielile în acest scop sunt estimate la circa 2,6 milioane de lei.

Aceste cheltuieli urmează a fi acoperite din mijloacele partenerilor de dezvoltare și ale donatorilor, de pe urma serviciilor prestate de către Oficiu, din mijloacele financiare primite de la bugetul de stat, precum și din alte surse neinterzise de cadrul normativ.

Republica Moldova este unica țară din Europa centrală și de sud-est unde nu exista o instituție națională responsabilă de implementarea politicilor în domeniul turismului, deși îl consideră un domeniu cu potențial enorm de atragere a investițiilor și dezvoltare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: