image
Sursa foto: politia.md

VIDEO: Oamenii legii au ridicat peste 2 milioane de lei de la organizația criminală „Șor”

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI și procurorii PCCOCS au ridicat peste 2.000.000 de lei de la membri ai organizației criminale „Șor”. Este vorba despre doi soți din capitală. Bărbatul a fost reținut, iar femeia este cercetată în libertate, anunță Poliția.

Într-un comunicat al Poliției se spune că banii au fost ridicați în cadrul a peste 10 percheziții în Chișinău, într-un dosar de transportare a persoanelor de rang înalt, a bunurilor și banilor în beneficiul unui partid. Acestea au vizat inclusiv oficiile și domiciliul a doi soți cu vârste de peste 50 de ani, bărbatul fiind responsabil de coordonarea șoferilor, chiar dacă oficial lucra în calitate de administrator al unei croitorii din capitală.

„Pentru ca să-și deghizeze activitatea, acesta închiria mașinile folosite la transportare de la o companie; iar pe șoferi îi plătea neoficial, cu bani în plic. Astfel, urmare a perchezițiilor, de la cei doi soți a fost ridicat totalul de bani în diferite sume – atât în lei, când și în euro, dolari și lire sterline”, se arată în comunicat.

De asemenea, au fost percheziționați și cei cinci șoferi de la care au fost ridicate telefoanele, ce urmează să fie supuse cercetărilor. Potrivit Poliției, șoferii cooperează cu autoritățile.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore, iar soția acestuia este cercetată în libertate – ambii în calitate de bănuiți.

Urmează ca procurorii PCCOCS să cerceteze probele și să determine necesitatea aplicării arestului preventiv, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: