„Unul din cei doi candidați ai binomului Plahotniuc-Dodon, Ion Ceban a depus o sesizare prin care cere scoaterea mea din cursa pentru Primăria Chișinău pentru o știre apărută la 30 aprilie, în care Joseph Daul, Liderul Partidului Popular European, Familie a cărei membri avem onoarea să fim, susținea: „Năstase - unicul candidat antioligarhic; Plahotniuc și Dodon vor înscăunarea unei persoane aservite”. Constat cu stupoare care este reacția de răspuns a binomului atunci când Comisia Europeană și toate celelalte instituții ale Uniunii Europene au reacționat cu fermitate la campania de denigrare declanșată de către forțe oculte, oligarhice, împotriva mea și a tuturor oamenilor care doresc cu adevărat schimbarea”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA afirmă că nu a încălcat niciuna dintre regulile stabilite de legislația electorală, iar ieșirea lui Ceban este o fumigenă.

„Nu vor decât să acopere o temă cu o alta, nimic mai mult. Transmit pe această cale tuturor celor care își imaginează că viitorul acestui oraș poate fi decis într-un asemenea mod, că se află într-o gravă eroare. Profesia mea de avocat a garantat și garantează, cu sfințenie, respectarea tuturor regulilor care stabilesc cadrul legal în care se desfășoară campania electorală. Așa că, astfel de sesizări nu pot opri, sub nici o formă, valul care va aduce schimbarea! Să ieșim la vot, nu ne mai pot opri!”, mai spune Andrei Năstase.