image
Sursa foto: Toyota

Toyota a rămas pentru al patrulea an consecutiv cel mai mare producător auto din lume

Toyota a rămas pentru al patrulea an consecutiv cel mai mare producător auto din lume. Anul trecut a vândut 11,2 milioane de vehicule, dintre care cele full-electrice au reprezentat sub 1%.

Producătorul auto japonez a raportat o creștere de 7,2% a vânzărilor la nivel mondial pe parcursul anului trecut, comparativ cu 2022, incluzând modelele produse de Daihatsu și ale unității de camioane Hino Motors. Mașinile hibride au reprezentat aproximativ o treime din vânzările Toyota, dar cele full-electrice sub 1%, scrie Biziday.

Toyota a vândut peste 10 milioane de vehicule în nouă din ultimii 10 ani, cu excepția anului 2020, când pandemia a afectat grav sectorul auto.

Experții avertizează că riscă totuși o încetinire a ritmului de vânzări, după ce Daihatsu a suspendat luna trecută livrările tuturor mașinilor sale, în urma unei investigații care a constatat probleme care implică 64 de modele ale mărcii. Luni, producătorul japonez a anunțat că stopează livrările a zece modele la nivel mondial, între care Hilux și SUV-ul Land Cruiser 300, după ce a descoperit nereguli la testele de certificare pentru motoarele diesel dezvoltate de filiala sa Toyota Industries.

În 2022, un alt comitet însărcinat să investigheze un scandal de emisii la Hino Motors a descoperit că unitatea de camioane avea date falsificate privind emisiile motoarelor încă din 2003.

Volkswagen Group, pe locul doi în clasament, a raportat o creștere cu 12% a livrărilor de anul trecut, adică 9,2 milioane de mașini, marcând, de asemenea, o redresare post-pandemie, pe măsură ce blocajele lanțului de aprovizionare s-au atenuat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: