image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Un nou dosar pe numele lui Stoianoglo; Procurorul general suspendat, pus din nou sub învinuire pentru îmbogățire ilicită

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost pus, din nou, sub învinuire. Pe numele acestuia a fost pornit un nou dosar în care este bănuit de îmbogățire ilicită. Totodată, Stoianoglo este cercetat pe alte două cauze penale și se află, în prezent, sub control judiciar.

Dosarul în care procurorul general suspendat are statut de bănuit a fost intentat în septembrie 2022. Potrivit procurorilor anticorupție, în anul 2015 Stoianoglo ar fi cumpărat un apartament pe care l-a înregistrat pe numele fiicei sale mai mari. Proveniența banilor nu ar fi însă clară, susțin acuzatorii. În ordonanța de învinuire se invocă faptul că Stoianoglo împreună cu soția acestuia au avut venituri mai mici decât costul apartamentului propriu-zis. Pe de altă parte, avocatul lui Stoianoglo, Vasile Gafton, a catalogat acuzațiile drept aberații și intimidări.

„Scriu niște aberații în actul de învinuire. Au constatat că dânsul în 2014 împreună cu soția au avut venituri nu de atâția lei și chipurile el nu putea să cumpere acel apartament, dar dânsul până în 2014 a mai câștigat bani, a mai lucrat, a mai activat. Prin astfel de acțiuni se compromite legalitatea și bunul simț. Nici nu au binevoit s-o audieze pe fiica acestuia. Până la urmă se va demonstra că nu are nicio vină”, a declarat avocatul, contactat de Jurnal TV.

Anterior, Alexandr Stoianoglo a reacționat în acest caz. El a spus că este gata să demonstreze proveniența banilor. Tot atunci el a adăugat că în anul 2015, când a procurat locuința, nu deținea vreo funcție de demnitate publică și nu avea de ce să fie subiectul unui investigații. La fel, potrivit procurorului suspendat, este persecutat atât el cât și membrii familiei sale. Alexandr Stoianoglo este cercetat pe alte două cauze penale și se află, în prezent, sub control judiciar.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: