image
Sursa foto: tech4kids

TECH4KIDS - prima grădiniță care are la bază educația STEAM pentru copii cu vârsta de 2-6 ani

TECH4KIDS este prima grădiniță care are la bază educația STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică) pentru copii cu vârsta între 2-6 ani.

STEAM reprezintă un concept educaţional ce se bazează pe ideea de educare a copiilor în cinci domenii: ştiinţă, tehnologii, inginerie, matematică şi arte, folosind o abordare multi-disciplinară şi aplicată.

tech4kidstech4kids

De ce anume STEAM:

- Știința încurajează curiozitatea, investigația, răspunsul la întrebări și rezolvarea problemelor, adesea implicând experimentări și explorări.

- Tehnologia se referă la utilizarea unor instrumente simple precum creioanele și riglele, precum și la cele mai complexe, cum ar fi microscoapele și computerele.

- Ingineria recunoaște problemele, elaborează și testează soluții.

- Arta încurajează creativitatea și dezvoltarea procesului, permițându-le copiilor să ilustreze conceptele pe care le învață.

- Matematica se referă la numere, dar și la modele, forme, abilități organizaționale precum grafica și sortarea și multe altele.

tech4kidstech4kids

Astfel, copiii sunt stimulați să devină independenți în selectarea și procesarea informației de care au nevoie pentru a face față provocărilor.

Activitățile sunt experiențiale, gândite astfel încât copiii să descopere soluții creative și să devină încrezători în capacitatea lor de a rezolva probleme.

tech4kidstech4kids

Tech4Kids pregătește copiii pentru viitor folosind educația experiențială centrată pe copil și administrarea echilibrată a tehnologiei.

tech4kidstech4kids

În cadrul activităţilor, copiii vor folosi scule şi unelte reale: bormaşini, fierăstraie, cuie, şuruburi, lemne etc. Faptul că folosesc unelte „de adult” le dă încredere copiilor, le dă sentimentul de putere şi de satisfacţie atunci când reuşesc.

tech4kidstech4kids

Vom folosi tehnologia - tablete, telefoane şi calculatoare în activităţile educaţionale, cu un scop educaţional clar. Îi ajutăm pe copii să înţeleagă că tehnologia poate fi folosită în procesul de învăţare şi le arătăm cum o pot face: de exemplu să caute informaţia pe google sau wikipedia, să programeze folosind diferiţi roboţei, etc…

tech4kidstech4kids

Oferim feedback parinţilor săptamânal şi acesta include descrierea generală a activităţilor săptamânale alături de un feedback personalizat al copilului: ce abilităţi şi-a dezvoltat, unde mai are de lucrat, ce a spus, cum s-a manifestat în anumite situaţii etc, plus poze şi filmuleţe dacă este cazul.

tech4kidstech4kids

Prin ce ne deosebim de celelalte grădiniţe?

Raport optim educator - copil: un educator la 6 copii în grupele de 2-4 ani şi un educator la 8 copii în grupele de 4-6 ani.

Lipsa unui sistem de pedepse-recompense: copiii sunt învăţaţi şi încurajaţi în mod continuu şi prin exemplul personal să spună în cuvinte ce simt, ce i-a determinat să procedeze într-un anumit fel.

tech4kidstech4kids

Ieşim afară în fiecare zi, chiar dacă plouă. Stăm afară cât mai mult, iar în perioada de primavară-vară, facem afară chiar o parte din activităţi.

tech4kidstech4kids

Pregătim copiii pentru situaţii din viaţa reală: îi învăţăm pe copii să fie curioşi, să fie inventivi, să fie proactivi, să se cunoască pe sine, să ceară feedback, să ofere feedback, să facă parte dintr-o echipă, să coordoneze o echipă, să îi respecte pe cei din jur, să aibă spirit civic, să fie autonomi în conformitate cu vârsta, să-şi exerseze creativitatea în cât mai multe moduri posibile, să testeze şi să experimenteze, să-şi argumenteze părerile, să-şi exprime ideile, să accepte ideile altora.

tech4kidstech4kids

Activităţile sunt 100% practice: informaţiile se transmit prin experimente, jocuri de rol, teste, vizionarea de minidocumentare, participarea la jocuri.

tech4kidstech4kids

Toate activităţile sunt sub formă de joc: copiii nu simt că învaţă, ci că se joacă. De aceea sunt mult mai implicaţi în activitate, mai curioşi şi nu se plictisesc.

Tech4Kids creşte copiii altfel!

Informații suplimentare găsiți pe: www.tech4kids.md; https://www.facebook.com/tech4kidschisinau sau la numărul de telefon 068073616 și pe adresa: Chişinău, strada V. Belinski 20B.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: