image
Sursa foto: AP

Pe linia de front din Zaporojie, militarii ucraineni au nevoie de mult mai multă muniție

Doi oameni au fost uciși în urma unui atac al rușilor în orașul Herson, anunță autoritățile de la Kiev. Între timp, pe linia de front din Zaporojie, militarii susțin că au nevoie de mult mai multă muniție.

Fiecare metru de teren din contraofensiva țării este câștigat cu sânge, afirmă comandantul forțelor terestre ucrainene. Luptele vor fi sângeroase și nimeni nu trebuie să-și facă vreo iluzie în legătură cu asta, spun și generalii americani. Suntem în ziua cu numărul 496 de când Rusia a declanșat un război neprovocat în Ucraina.

O echipă France 24 s-a alăturat artileriștilor din Brigada 35 Marină la pozițiile lor.

Militarii operează cu un tun de calibru 122 de milimetri, încă din perioada sovietică, iar stocurile de muniție sunt limitate.

De cealaltă parte, trupele ruse par să nu obosească în a bombarda.

După mai bine de un an pe linia de front, puțini soldați mai atrag atenția la valul de bombardamente.

Iar o echipă Deutsche Welle a discutat cu militari, care au ajutat la alungarea rușilor din Kiev, la începutul invaziei ruse. În locul redat în imagini, soldații sunt de câteva luni. Contraofensiva a scăzut din intensitate, intenționat, afirmă soldatul din imagini.

Comandantul forțelor terestre ucrainene afirmă că acțiunile contraofensive decurg conform planului, scrie ABC News: "Pentru noi este o luptă de eliberare a teritoriilor, este o luptă pentru pământul nostru, pentru patria-mamă. Cel mai important lucru este că adevărul e de partea noastră, așa că noi vom câștiga cu siguranță."

Mark Milley, ofițerul principal al Statelor Unite, a declarat că lumea trebuie să înțeleagă că întregul proces va fi lung: "Va fi foarte dificil. Va dura foarte mult și va fi foarte sângeros, și nimeni nu trebuie să-și facă vreo iluzie în legătură cu asta. Ucraina luptă pentru viața sa."

Potrivit autorităților de la Kiev, pe durata ultimei săptămâni, armata ucraineană a eliberat 37 de kilometri pătraţi în sudul şi estul ţării. Amintim că de mai bine de un an, Rusia a invadat Ucraina cauzând moarte și distrugeri masive în infrastructură.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: