image
Sursa foto: privesc.eu

Andrei Năstase şi Maia Sandu: Pe 20 mai alegem candidatul care are cele mai multe șanse să învingă binomul Plahotniuc-Dodon

„În fiecare zi am fost printre oameni, în oraș și în toate localitățile din suburbii. Am discutat cu cei cărunți, cu familiile tinere, cu studenții, cu cei care muncesc și cu cei aflați în căutarea unui loc de muncă”, a declarat Andrei Năstase, candidatul unic al forţelor antioligarhice pentru alegerile din capitală, în ultima zi din campania electorală.

Totodată, Andrei Năstase şi Maia Sandu au făcut un apel către toţi locuitorii municipiului Chişinău, îndemnându-i să iasă la vot, să voteze pentru candidatul care va învinge binomul PLahotniuc-Dodon şi crea va face o schimbare.

„Pe 20 mai alegem nu doar omul care va avea grijă de confortul nostru, al locuitorilor capitalei. Pe 20 mai alegem între democrație și un regim autoritar. Alegem într-o guvernare corectă și una coruptă. Alegem între o țară în care oamenii aleg să rămână sau să se întoarcă acasă alături de familie și o țară din care oamenii fug”, a îndemnat Maia Sandu.

„Am explicat oamenilor, în detaliu, programul echipei noastre pentru Chișinău, direcțiile noastre de acțiune, soluțiile de finanțare și ne-am asumat, cu responsabilitate, termene de implementare. Chișinăuienii au înțeles și cred cu tărie că vor sprijini abordarea noastră. Știm exact ce avem de făcut. Dragii mei chișinăuieni, ne vedem și astăzi, în ultima zi a acestei campanii electorale. O campanie electorală în care ne-am adunat, cu încredere și speranță, în jurul valorilor comune care ne pot reda libertatea și demnitatea”, a adăugat Andrei Năstase în cadrul conferinţei de presă din faţa sediului Primăriei capitalei.

Totodată, în cadrul conferinţei, Andrei Năstase a mai menţionat că „vom stopa haosul și corupția din Primăria Chișinău, vom investi în învățământ și sănătate, vom crește confortul vieții urbane, ceea ce înseamnă investiții în drumuri, iluminat, salubrizare, siguranță publică și toate celelalte, vom investi pentru un transport public modern, eficient și sigur, vom dezvolta economic orașul și ne va preocupa crearea de noi locuri de muncă”.

„Silvia Radu, Ion Ceban sunt două personaje care vin să consolideze acest regim corupt, anti-cetățenesc, antidemocratic. Cei care fură, cei care vor să sugrume democrația în Republica Moldova sunt uniți. Vedeți cum drumul socialiștilor este curățat întotdeauna de către oligarhi, ca să nu aibă concurență. Noi cei care credem în democrație trebuie să ne unim pentru că de-a lungul timpului am pierdut deoarece am fost divizați. Avem în acest an de câștigat două bătălii majore, extrem de importante pentru viitorul acestei țări și de aceea noi trebuie să fim uniți. Acum la Chișinău să mergem la vot, să votăm candidatul care are cele mai multe șanse reale să câștige împotriva regimului oligarhic Plahotrniuc-Dodon”, a adăugat Maia Sandu.

În context, candidatul unic a cerut tuturor instituțiilor abilitate din Republica Moldova să „ancheteze imediat falsificarea și fraudarea grosolană a votului popular de la alegerile prezidențiale din 2016, anchetarea imediată a Silviei Radu, a dosarului Fenosa, anchetarea imediată a lui Ion Ceban și a mafiei imobiliare din Primăria Chișinău, anchetarea imediată a cazului flagrant de fraudă electorală în ceea ce privește listele de semnături falsificate și depuse la CEC de către candidata marionetă a lui Plahotniuc, Silvia Radu”.

Andrei Năstase a venit şi cu un mesaj către toţi locuitorii municipiului: „frauda pe care o pregătesc mafioții este una de proporții. Cu toate acestea, nu vor putea să-și atingă obiectivul dacă noi vom ieși, cu toții, la vot. Fac un apel, în numele tuturor oamenilor cinstiți ai acestui oraș, către organismele și organizațiile internaționale care veghează la respectarea democrației și a principiilor acesteia. Oameni buni, ieșiți la vot și faceți exact ceea ce vă doriți voi să faceți! Faceți schimbarea! Iar lumea în care trăim va fi mai bună! Pentru că sunteți toți oameni buni și pentru că astăzi, aici, în fața Primărie, în fața voastră sunt oameni la fel ca voi, la fel de cinstiți și buni”.

„Mă adresez în principal OSCE și Promo LEX, două organizații de esențială ținută civică. Fiți alături de oamenii orașului nostru, monitorizați cu atenție aceste alegeri și vegheați așa cum știți mai bine ca voința populară să nu fie deturnată de clanul mafiot și oligarhic Plahotniuc – Dodon”, a adăugat Andrei Năstase.

„Lucrurile sunt simple la aceste alegeri. Trebuie să-l alegem pe Andrei Năstase. Reprezentantul forțelor antioligarhice, care are de înfruntat un alt pol format din PD PSR, Dodon şi Plahotniuc. Alegerile din Chişinău sunt un test pentru anul 2018, când trebuie să demonstrăm că putem fi uniţi, că dreapta poate avea un candidat. Stimaţi cetăţeni, lucruri sunt clare. Avem o misiune simplă: dăm votul pentru Andrei Năstase. Câștigăm capitala şi o să avem un elan mai mare pentru parlamentare”, a menţionat vicepreşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Igor Grosu.

„Guvernarea şi-a arătat faţa sa mârşavă. Regimul folosește cele mai răspândite gesturi murdare, interceptări telefonice, atac la familie, care trec de orice hotar al bunului simţ. Unele acţiuni denotă disperarea acestei guvernări, trădează o frică faţă de schimbările radicale, se tem de candidatul care nu a făcut parte din sistem şi care nu va face târg cu mafia”, a declarat Alexandru Slusari.

Totodată, în cadrul conferinţei, Andrei Năstase a menţionat că, în ziua alegerilor, reprezentanți ai celor trei formaţiuni, PLDM, Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Platforma Demnitate şi Adevăr, vor monitoriza alegerile, iar cei care vor identifica ilegalități, pot oferi informaţii la 022 10 30 30.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: