image
Sursa foto: Facebook

VIDEO // Mesajul Ambasadorului UE în Republica Moldova, Janis Mazeiks, cu prilejul Zilei Europei

Cu prilejul Zilei Europei, care este marcată anual pe 9 mai, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks, a transmis un mesaj cetățenilor moldoveni.

„Dragi prieteni, Ziua Europei este un prilej de a celebra pacea și unitatea în întreaga Europă. În această zi, revitalizăm visul european și revigorăm integrarea europeană. Războiul brutal de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei a arătat cât de importantă este solidaritatea pentru a proteja viețile oamenilor și pentru a menținea prosperitatea. UE este mereu solidară cu poporul ucrainean, precum și cu poporul Republicii Moldova”,

a declarat Ambasadorul UE în Republica Moldova, Janis Mazeiks, într-un mesaj video publicat pe Facebook.

De notat că delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu ambasadele statelor membre ale blocului comunitar, marchează Ziua Europei 2023 printr-o serie de evenimente culturale, interactive și educaționale în diferite regiuni ale Republicii Moldova.

„Orășelul European” din Chișinău își va deschide din nou porțile, în contextul Zilei Europei. Evenimentul organizat anual se va desfășura pe 13 mai, în Piața Marii Adunări Naționale. O manifestație similară va avea loc și la Leova, în data de 20 mai.

În acest an, Ziua Europei va avea genericul „Împreună mai puternici”. Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks, a atras atenția că blocul comunitar a demonstrat, de-a lungul anilor, prin acțiuni concrete, solidaritatea cu Republica Moldova, iar unitatea statelor membre ale UE în acest demers al solidarității a fost și este de neclintit.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: