image
Sursa foto: flyone.md

AAC: Anulările în lanț ale zborurilor FlyOne au fost provocate de defectarea a trei aeronave concomitent

Anulările de zboruri în lanț operate de compania aeriană FlyOne au fost provocate de defectarea a trei aeronave concomitent.

În cadrul ședinței Comisiei de certificare a operatorilor aerieni, convocată de Autoritatea Aeronautică Civilă, au fost discutate circumstanțele care au dus la anularea, în ultimele zile, a mai multor zboruri, măsurile întreprinse de către operatorul aerian, precum și aspectele ce țin de protecția consumatorilor și acordarea asistenței persoanelor care au fost afectate de această situație.

„Prin urmare, operatorul aerian a declarat că anulările în lanț au fost provocate de defectarea a 3 aeronave concomitent, nefiind posibilă înlăturarea defecțiunilor într-o perioadă restrânsă de timp. Totodată, acesta a comunicat că, pentru ziua de sâmbătă, 10 iunie curent, nu s-a reușit acordarea asistenței tuturor pasagerilor curselor anulate, din cauza defectarii aeronavei înainte de decolare. Situația a fost ulterior remediată iar pentru zilele următoare pasagerilor le-a fost oferit asistența necesară, inclusiv oferirea de hrană și informații privind drepturile acestora”, anunță ACC într-un comunicat.

Autoritatea Aeronautică Civilă reamintește că în cazul anulării sau întârzierii de lungă durată a zborurilor, operatorul aerian este obligat să acorde toată asistența necesară, inclusiv oferirea de hrană, cazare, rerutare, dar și compensați în funcție de distanța ortodromică dintre aeroporturi.

Precizăm că sâmbătă și duminică, Fly One a anulat mai multe zboruri. Compania a precizat că pasagerii afectați de aceste anulări au posibilitatea de a solicita rambursarea integrală a valorii biletului sau modificarea zborului pentru o altă zi sau o altă cursă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: