image
Sursa foto: veteranstoday.com

Liderul suprem al ISIS, Abu Hussein al-Qurashi, ucis în Siria; Se ascundea în zona afectată de cutremurele din februarie

Președintele turc, Recep Erdogan, anunță că serviciile secrete ale țării sale l-au ucis în Siria pe liderul suprem al ISIS, Abu Hussein al-Qurashi. Aparent, acesta se ascundea în zona puternic afectată de cutremurele din februarie, de la granița cu Turcia.

“Acest individ a fost neutralizat vineri, într-o operațiune a serviciului național de informații turc în Siria”, a declarat Erdogan într-un interviu pentru postul de televiziune TRT Turk. Este vorba de Abu Hussein al-Qurashi, al patrulea calif al ISIS, devenit liderul suprem al acestuia în toamna trecută. Este și al patrulea lider al organizației teroriste lichidat. Despre acesta se știe doar că este irakian.

Erdogan a spus că serviciile secrete turce îl urmăresc pe Qurashi de mult timp.

Potrivit Reuters, care citează surse locale și de securitate siriene, raidul forțelor speciale turce a avut loc în orașul Jandaris, din nordul Siriei, care este controlat de grupurile rebele susținute de Turcia. Este și unul dintre cele mai grav afectate orașe de cutremurul din 6 februarie care s-a produs în Turcia, dar a produs mari distrugeri și în Siria, scrie Biziday.

Zona este controlată de Armata Națională Siriană, o facțiune de opoziție față de regimul de la Damasc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: