image
Sursa foto: fea.md

Fostul sportiv Ion Șoltoianu, eliberat din arest

Fostul sportiv Ion Șoltoianu, învinuit de șantaj, a fost eliberat din arest. O hotărâre în acest sens a fost emisă de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, după ce a fost examinat demersul procurorului privind schimbarea măsurii preventive în privința inculpatului.

Purtătorul de cuvânt al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Emil Gaitur, a declarat pentru IPN că demersul acuzatorului de stat a fost motivat de faptul că expiră termenul constituțional de arest – 12 luni. Prin urmare, instanța a dispus aplicarea controlului judiciar asupra inculpatului, a cărui cauză o are pe rol de 6 luni.

Anterior, Ion Șoltoianu a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru omor, șantaj și deținere ilegală de arme. Kickboxerul moldovean a fost acuzat de uciderea polițistului Ion Stratulat, în septembrie 2011, la o terasă din centrul capitalei. În detenție Ion Șoltoianu a petrecut 8 ani, fiind eliberat după ce pe 1 ianuarie 2019 au intrat în vigoare modificări la Codul de Procedură Penală. Acestea stabileau că persoanele deținute cel puțin 10 zile în condiții inumane ori degradante pot solicita reducerea pedepsei sau despăgubiri bănești. La începutul lunii aprilie 2023, fostul sportiv a ajuns din nou pe mâna poliției. De data aceasta a fost reținut pentru că ar fi pretins prin șantaj peste cinci milioane de lei de la un fost coleg deținut. Dosarul de învinuire a fost trimis în instanța de judecată în luna octombrie, acestuia fiindu-i incriminate trei capete de acuzare.

Învinuitul era cercetat și într-un dosar de agresiune fizică al unui bărbat în martie 2022.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: