image
Sursa foto: Getty Images

Soarta lui Higuain, decisă: Schimbul anului cu Morata și nume mari incluse în afacere

Dacă antrenorul lui AC Milan, Gennaro Gattuso, mai are două meciuri la dispoziție până la despărțire, se pare că aceeași soartă o are și Gonzalo Higuain. Potrivit italienilor de la Sportmediaset, soarta lui Pipita pe San Siro este deja pecetluită, iar argentinianul ar putea face obiectul schimbului anului, cu Morata.

"Este inevitabil" ca Higuain să plece, a titrat sursa citată. Deși în urmă cu doar 4 luni, aducerea atacantului de la Juventus a fost considerată excelentă, fiind văzut ca un adevărat salvator, acum se pare că Higuain s-a plictisit pe San Siro și ar vrea să lucreze din nou cu Mauzizzio Sarri, cel care l-a mai pregătit și la Napoli. Schimbul ar putea fi unul benefic și pentru Morata, care și-ar dori să joace mai mult pentru londonezi și ia în calcul plecarea.

Oficialii celor două cluburi, Leonardo de la Milan și Marina Granovskaia de la Chelsea, au pus la cale două posibilități: prima ar fi un împrumut al lui Higuain pe Stamford Bridge, însă va trebui să-și dea acordul și Juventus, club de la care a fost adus Higuain la Milan. În cazul acestei variante, Chelsea va avea posibilitatea transferului definitiv la finalul sezonului. În schimb, Morata ar putea ajunge pe San Siro, împrumutat pentru 18 luni.

A doua variantă presupune un simplu shimb între cei doi, doar sub formă de împrumut până la finalul sezonului.

Până și antrenorul milanezilor, Gennaro Gattuso, a confirmat că Higuain i-a spus că vrea să plece la Chelsea, dorindu-și foarte mult să lucreze din nou cu Sarri, despre care a spus că îl iubește ca pe un tată și care, la rândul său, a spus da încă din vară, când s-a pus această problemă pentru prima dată.

Alvaro Morata a fost dorit de Milan în această vară, iar ”diavolii” au oferit până la 65 de milioane de euro pentru semnătura internaționalului spaniol. Totuși, Morata a ales să rămână la Chelsea.

În orice caz, dacă afacerea Higuain - Morata nu se perfectează, sau dacă nu reușesc să-l ia în vreun fel pe Morata, italienii au și o variantă de rezervă, în persoana lui Hirving Lozano, de la PSV Eindhoven.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: