image
Sursa foto: AP

Ministrul britanic al Apărării îl acuză pe Putin că a trucat alegerile: „Un Stalin al zilelor noastre, un tiran”

Ministrul britanic al Apărării îl descrie pe Vladimir Putin ca fiind “un Stalin al zilelor noastre, un tiran”, acuzându-l că a trucat alegerile și că și-a eliminat toți potențialii competitori, inclusiv pe Alexei Navalnîi.

Într-un articol pentru The Telegraph, Grant Shapps a explicat că “bineînțeles că [Vladimir Putin] nu va ajunge nicăieri după ce a trucat așa-numitele alegeri de duminică, într-o țară în care oponenții politici sunt fie închiși, fie uciși. În mod șocant, la sfârșitul următorului său mandat, perioada în care Vladimir Putin a fost la putere o va egala pe cea a dictatorului Iosif Stalin. Totodată, Putin se și comportă ca un Stalin al zilelor noastre”.

Vladimir Putin, în vârstă de 71 de ani, a fost președinte între 2000 și 208, înainte de a reveni în funcție în 2012, după un mandat de prim-ministru. După obținerea unui nou mandat, acesta va fi în continuare președintele Rusiei cel puțin până în 2030. Stalin, succesorul lui Lenin în 1924, a condus Uniunea Sovietică timp de 29 de ani, scrie Biziday.

“Acesta este un tiran pe care Occidentul trebuie să îl înfrunte – avem mijloacele necesare, dar, așa cum am spus la Kiev, trebuie să arătăm că avem voința de a-l învinge”, a mai subliniat Grant Shapps. În ultimele zile, oficialul britanic i-a cerut premierului Rishi Sunak să majoreze cheltuielile pentru Apărare la 3% din PIB. Deși solicitările acestuia nu au fost îndeplinite, Shapps a insistat asupra faptului că premierul britanic s-a angajat să sprijine Ucraina “atâta timp cât va fi nevoie, pentru a-l învinge pe Putin”. Marea Britanie alocă în prezent 2,27% din PIB pentru Apărare, respectând angajamentele NATO.

“Nu putem nega faptul că războiul pentru apărarea Ucrainei rămâne dificil. Putin a transformat economia rusă pentru a-și susține invazia și nu dă doi bani pe numărul intolerabil de morți pe care poporul său îl suferă pe linia frontului”, a mai scris Grant Shapps.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: