image
Sursa foto: Profimedia

Lovitură uriașă! Turcii au anunțat câți ani de închisoare riscă președintele bătăuș care a pocnit un arbitru pe teren

Incidentele de la finalul partidei Ankaragucu - Rizespor 1-1, din Superliga Turciei, au făcut rapid înconjurul lumii.

Centralul Halil Umut Meler a fost lovit cu pumnul în față de către președintele lui Ankaragucu, Faruk Koca, la finalul partidei, după ce oaspeții au egalat în minutul 90+7.

Căzut la pământ, arbitrul s-a ghemuit pentru a se apăra, dar a primit, în busculada creată, mai multe lovituri la faţă, aplicate de cel puţin doi bărbaţi.

Cu ochiul stâng tumefiat, Halil Umut Meler a fost evacuat cu ajutorul poliţiei şi a fost transportat la spital.

Președintele clubului Ankaragucu și alți doi bărbați implicați în accident au fost arestați, iar Federația a decis suspendarea tuturor meciurilor din Turcia.

La 24 de ore de la acele momente, Faruk Koca a anunțat, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial al lui Ankaragucu, că demisionează din funcția de președinte al clubului.

Conform Codului Penal din Turcia, infracțiunea de "vătămare intenționată", care a dus la arestarea suspecților, este pedepsită cu închisoare de la 1 la 3 ani, scriu jurnaliștii de la Hurriyet.

De asemenea, dacă acțiunea în cauză este comisă "în timp ce persoana vătămată se află în timpul serviciului", pedeapsa crește cu 50% și ajunge astfel la 4,5 ani.

Dacă circumstanțele sunt agravante, având în vedere consecințele și se ajunge la "fracturi sau dislocări ale oaselor", pedeapsa crește cu încă o jumătate și ajunge astfel la 6 ani și 7 luni de detenție.

În plus, există o majorare a pedepsei și pentru pentru "comportament violent pe terenul de sport", astfel că președintele lui Ankaragucu, Faruk Koca, poate fi pedepsit cu până la 9 ani de închisoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: